Όπως σας είχε αναφέρει το basketblog.gr έγκαιρα, μετά τα 3 θετικά δείγματα στον κορονοϊό μελών της Βόρειας Μακεδονίας, το παιχνίδι της γειτονικής μας χώρας με την Ιταλία αναβλήθηκε επ’ αόριστον. Σήμερα, η FIBA ανακοίνωσε πως και το επόμενο παιχνίδι της, αυτό με την Εσθονία, επίσης αναβάλλεται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της FIBA:

«Μετά το Πρωτόκολλο Covid-19 για τους επίσημους διαγωνισμούς της Εθνικής Ομάδας και Ομίλων της FIBA ​​και τη συμβουλή της Ιατρικής Επιτροπής, η FIBA ​​αποφάσισε να αναβάλει και τα δύο παιχνίδια προκριματικών FIBA ​​EuroBasket 2022 της Βόρειας Μακεδονίας που έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν τον Νοέμβριο έως το παράθυρο του Φεβρουαρίου 2021.

Πραγματοποιήθηκαν χθες πρόσθετες δοκιμές, και με την υγεία και την ασφάλεια των παικτών, των προπονητών και των αξιωματούχων να είναι το πρωταρχικό μέλημα, η απόφαση λήφθηκε και για την αναβολή και των δύο αγώνων παραθύρων της Βόρειας Μακεδονίας τον Νοέμβριο εναντίον της Ιταλίας και της Εσθονίας έως τον Φεβρουάριο του 2021.

Η FIBA ​​θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση του COVID-19 και να κοινοποιεί τυχόν περαιτέρω ενημερώσεις σχετικά με τους διαγωνισμούς της, εάν είναι απαραίτητο».