Η FIBA έδειξε άμεσα τα αντανακλαστικά της, αλλά και την ευελιξίας της μετά την αποχώρηση της Ουγγαρίας (λόγω κρουσμάτων Covid-19) από τη «φούσκα» της Λουμπλιάνας. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι μετέφερε στις 29/11 στην σλοβένικη πρωτεύουσα το ματς Αυστρία- Σλοβενία.

Το εν λόγω παιχνίδι των προκριματικών του Eurobasket 2022 ήταν προγραμματισμένο αρχικά για τις 18/2/2021, αλλά πλέον άλλαξε ημερομην΄θα.

Η απόφαση δεν πάρθηκε «δικτατορικά». Πάρθηκε σε συνεργασία με τις οικείες Ομοσπονδίες και έτσι αποφασίστηκε να οριστεί εκ νέου ο αγώνας της Αυστρίας με τη Σλοβενία..

Με δεδομένο ότι δημιουργήθηκε το πρόβλημα με την Ουγγαρία, η οποία θα παίξει τα εξ αναβολής παιχνίδια της τον Φεβρουάριο κι από τη στιγμή που οι Ομοσπονδίες των δύο χωρών ήταν απόλυτα σύμφωνες, ο αγώνας θα γίνει σε αυτό το Παράθυρο, στη Σλοβενία.

Με αυτόν τον τρόπο η FIBA, έδειξε ότι είναι σε συνεχή αναζήτηση τρόπων προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές δυσάρεστες καταστάσεις στο μέλλον, καταθέτοντας το προφίλ ενός φορέα που αρέσκεται να προλαμβάνει τα προβλήματα. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι τόσο η Σλοβενία, όσο και η Αυστρία θα δουν τα παιχνίδια τους να μειώνονται για το προγραμματισμένο Παράθυρο του Φεβρουαρίου από 3 σε 2, διευκολύνοντας και τις δύο ομάδες, οι οποίες επιπλέον, αντί να παίξουν ένα παιχνίδι σε αυτό το Παράθυρο, θα δώσουν 2, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα των αγώνων της «φούσκας» της Λουμπλιάνας θα μείνει ως είχε. Έτσι η Σλοβενία  θα παίξει κανονικά με την Ουκρανία στις 28/11 και το ματς Αυστρία – Ουκρανία θα διεξαχθεί κανονικά στις 30/11.