Οι Φινλανδοί έκαναν αυτό που ήταν αναμενόμενο και πήραν με ευκολία την νίκη απέναντι στους αδύναμους Ολλανδούς και πλέον ελπίζουν βάσιμα στην δεύτερη θέση, την οποία θα καταλάβουν αν οι Πολωνοί ηττηθούν από τους Σέρβους. Από την άλλη οι “οράνιε” ολοκλήρωσαν την πορεία τους την διοργάνωση χωρίς καμία νίκη, ενώ στην σημερινή αναμέτρηση δεν αγωνίστηκε και το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ Yannick Franke. Ακόμη από αυτήν την αναμέτρηση προέκυψαν νεότερα αναφορικά με τον υποψήφιο αντίπαλό μας στην φάση των “16”, αφού βγήκε από το κάδρο οριστικά το Ισραήλ (θα καταλήξει τρίτο ή πέμπτο) και μένουν η Πολωνία (αν ηττηθεί από την Σερβία και νικήσει το Ισραήλ), η Τσεχία (αν νικήσει το Ισραήλ) κι η Φινλανδία (αν νικήσει η Πολωνία και το Ισραήλ).

Η κατάληξη της αναμέτρησης φαινόταν από τις πρώτες στιγμές της όταν κι οι παίκτες του Tuovi αποσπάστηκαν με 15 πόντους (26-11) ααπό το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο. Στην συνέχεια οι Ολλανδοί ήταν αρκετά πιο ανταγωνιστικοί, ωστόσο η ζημιά είχε ήδη γίνει κι έτσι πήγαν στο ημίχρονο στο -17 (48-31). Από εκεί κι έπειτα η τρίτη περίοδος ήταν μία επανάληψη της πρώτης και με πειστική εμφάνιση οι Φινλανδοί εκτόξευσαν την διαφορά στους 27 πόντους  (76-49), με αποτέλεσμα να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στην νίκη τους.

Κορυφαίος για τους νικητές δεν ήταν άλλος από τον συνήθη ύποπτο Markaanen, ο οποίος σταμάτησε στους 22 πόντους, ενώ είχε σημαντική βοήθεια από τον Huff, ο οποίος προσέθεσε άλλους 14. Για τους ηττημένους απόντος του Franke, πάλεψε ο De Jong με 21 πόντους, ενώ κανένας άλλος παίκτης δεν “έσπασε το φράγμα” των 10 πόντων.

Τα δεκάλεπτα: 26-11, 48-31, 76-49, 88-67

Δείτε τα στατιστικά εδώ