Ύστερα από δύο αποτυχημένες προσπάθειες στο παρελθόν, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας το 2019 και στο Προολυμπιακό τουρνουά στον Καναδά πέρυσι, η Ελλάδα νίκησε αυτή τη φορά την Τσεχία με 94-88 και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Eurobasket. Η Λιθουανία και η Σερβία αποκλείστηκαν και έτσι οι πιθανότητες της Εθνικής μας να φτάσει φέτος μακριά έχουν αυξηθεί. Όμως, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη πρέπει πρώτα να νικήσει την Γερμανία, η οποία αναμένεται να είναι πιο δύσκολος αντίπαλος.

Ο προπονητής της Γερμανίας, Gordie Herbert, μίλησε σήμερα για την αυριανή (21:30) αναμέτρηση, λέγοντας αρχικά ότι: “Παίζουμε εντός έδρας, αλλά παίζουμε απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου, η οποία διαθέτει έναν από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου”.

Στην συνέχεια τόνισε: “Το νούμερο είναι ένα είναι η άμυνα στο transition. Μετά αν θα καταφέρουμε να περιορίσουμε τον Γιάννη. Δεν ξέρω ακόμη πως, αλλά θα είναι βασικό. Και το τρίτο είναι να κάνουμε το παιχνίδι μας”, τόνισε

Επιπλέον πρόσθεσε: “Είναι το τουρνουά των… επιζώντων. Υπάρχουν τραυματισμοί, υπάρχουν παίκτες που είναι άρρωστοι. Θα είναι απόφαση της τελευταίας στιγμή ποιος θα παίξει τελικά και ποιος όχι”

Επίσης είπε: “η δέσμευση των παικτών, η αφοσίωσή τους στο πρόγραμμα της Εθνικής Ομάδας και η θέλησή τους να παίξουν για τη χώρα τους”.

Τέλος έκλεισε δηλώντας: “Η Τσεχία έπαιξε πολύ καλά την Ελλάδα. Για τριάντα λεπτά πήγε πολύ καλά και είχε αποτέλεσμα αυτό που είχε αποφασίσει να κάνει. Είναι μια ομάδα που έχει τον ίδιο προπονητή και τους ίδιους παίκτες για πολλά χρόνια και έχει ήδη φέρει πολύ καλά αποτελέσματα. “