Ένα μεγάλο ματς -ακόμα ένα- έλαβε χώρα στον 2ο όμιλο του φετινού EuroBasket, τον όμιλο του… θανάτου, με τις Γερμανία και Σλοβενία να τίθενται αντιμέτωπες στην Κολωνία σε μια αναμέτρηση όπου εν τέλει οι τελευταίοι κατάφεραν να επικρατήσουν σε ένα σπουδαίας εξέλιξης παιχνίδι με 88-80!

Ο αγώνας ήταν από τα πρώτα λεπτά μέχρι τα ύστατα ένα τρανό ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται συνεχώς μπροστά στο σκορ αλλά τους Σλοβένους να έχουν το πάνω χέρι ανά τακτά χρονικά διαστήματα χάρις τον Luka Doncic που μετρούσε 25 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ ήδη από το 30ο λεπτό της συνάντησης -με τους φιλοξενούμενους μάλιστα να φτάνουν και στο +10 (55-65) στο 31′ έπειτα από transition τρίποντο του Dragic (14 πόντοι, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ).

Στην 4η και τελευταία περίοδο, οι οικοδεσπότες τα… έσπασαν στα πρώτα 7 λεπτά κολλώντας στο πενιχρό 33% εντός πεδιάς (4-12 σουτ), το 17% από την περίμετρο (2-12 τρίποντα) και τα 4 λάθη σε 16 κατοχές τους, με αποτέλεσμα να χαρίσουν στην πάντοτε κυνική Σλοβενία το πάτημα που χρειαζόταν για να χτίζει όλο και πιο ασφαλείς αποστάσεις.
Όλα τα λεφτά ήταν φυσικά ο ασταμάτητος Luka Magic που με 102 πόντους στα πρώτα 7 λεπτά της 4ης περιόδου έφτασε τους 36 συνολικά στο ματς, όντας φυσικά ο απόλυτος πρωταγωνιστής της μονομαχίας της Κολωνίας!

Ωστόσο, λίγο πριν το τέλος, οι Γερμανοί με δύο τρίποντα των Obst και Lo δεν έλεγαν να ξεκολλήσουν από το -5, με το άστοχο όμως μακρινό σουτ του Wagner 30” πριν το φινάλε να σφραγίζει την αντίπαλη νίκη…

 

Τα δεκάλεπτα: 14-21, 36-44, 55-61, 80-88

Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία της αναμέτρησης πατώντας ΕΔΩ.