Ο προπονητής του Βελγίου Dario Gherghia μίλησε για την αναμέτρηση του Βελγίου με την Σλοβενία, τονίζοντας αρχικά ότι η ομάδα του έχει ήδη πετύχει τον στόχο της με την παρουσία της στα νοκ άουτ. Στην συνέχεια επεσήμανε ότι η καλύτερη συνταγή για να νικήσει η ομάδα του είναι να κλειδώσουν τον Doncic στα αποδυτήρια, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι οι Βαλκάνιοι διαθέτουν κι άλλους πολύ καλούς παίκτες και γι’ αυτό είναι ένα από τα φαβορί για το χρυσό. Τέλος θεωρεί ότι πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τουρνουά είναι οι Σέρβοι και δεύτερο η χώρα μας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Έχουμε ήδη πετύχει τον στόχο μας», τόνισε αρχικά ο Ghierghia και συνέχισε: «Είμαστε ρεαλιστές. Είναι δύσκολο να επιτύχουμε κορυφαία επιτεύγματα από τη μια μέρα στην άλλη» ενώ για το τι πρέπει να κάνουν κόντρα στη Σλοβενία είπε χιουμοριστικά: «Να κλειδώσουμε τον Λούκα Ντόντσιτς στα αποδυτήρια; Αυτή θα ήταν η καλύτερη συνταγή».

Τέλος ξεχώρισε τα φαβορί της διοργάνωσης, λέγοντας ότι: «Η Σλοβενία δεν είναι μόνο ο Λούκα Ντόντσιτς, έχει πολλούς καλούς παίκτες και γι’ αυτό, προβλέπω ένα μετάλλιο για τη Σλοβενία. Η Σερβία είναι μια κυρίαρχη ομάδα που έχει τουλάχιστον δύο εξαιρετικούς παίκτες σε κάθε θέση. Γι’ αυτό είναι το νούμερο ένα φαβορί αν με ρωτάτε. Η Ελλάδα και η Σλοβενία ακολουθούν».