H Ισπανία βρίσκεται στον τελικό και κόντρα στην Γαλλία, αύριο (18/9) στις 21:30, θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το τέταρτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της, σε Eurobasket. Πριν από την έναρξη της φετινής διοργάνωσης οι περισσότεροι πίστευαν ότι μία εκ των Γαλλία, Λιθουανία, Σλοβενία, Ελλάδα, θα έφτανε ως το τέλος της διαδρομής. Όχι όμως την ομάδα του Sergio Scariollo, την οποία λίγοι πίστευαν ακόμα και ότι θα προκρινόταν στα ημιτελικά. Θεωρητικά τουλάχιστον φαίνεται λογικό, αφού σε σχέση με τις προηγούμενες φορές, τα “βαριά χαρτιά” φέτος λείπουν. Οι πρωταγωνιστές της νίκης επί των Γερμανών χθες (16/9) είπαν ότι στον αγωνιστικό χώρο, τελικά, “μίλησε η βαριά φανέλα”.

O Juancho Hernangomez έδωσε τη δικιά του ερμηνεία για την πορεία της φετινής Ισπανίας τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι “κανένας δεν μας πίστευε φέτος, κανένας δεν μας εμπιστεύθηκε πριν από την έναρξη της διοργάνωσης”

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ισπανού σέντερ:

” Ποτέ δεν τα παρατήσαμε. Δεν είμαστε εγωιστές. Εμπιστευόμαστε τους συμπαίκτες μας και το προπονητικό επιτελείο. Πιστεύουμε στο πλάνο μας. Υπάρχουν αρκετά πράγματα που δουλεύουν μέσα σε ολόκληρη την ομάδα, είπε αρχικά.

“Ομάδα σημαίνει ότι όλοι δουλεύουν πολύ σκληρά για το καλό της ομάδας. Όλοι μας νιώθουμε σημαντικοί. Από τον πρώτο μέχρι τον δωδέκατο παίκτη, από το μάνατζερ μέχρι τον θεραπευτή. Όλοι νιώθουν πολύ σημαντικοί και αυτό είναι το κλειδί πιστεύω, πρόσθεσε.

Τέλος είπε: “Κανένας δεν μας υπολόγισε. Κανένας δεν μας εμπιστεύθηκε πριν από τη διοργάνωση. Αλλά, στα αποδυτήρια, βλέπουμε ο ένας τον άλλον ως πρωταθλητές”.