Εξαιρετικά ειλικρινής ή ξεκίνησαν τα mind games; Ο Tomas Satoranksy, ο απόλυτος ηγέτης της Εθνικής ομάδας της Τσεχίας εδώ και πολλά χρόνια αλλά και στο φετινό EuroBasket 2022, αναφέρθηκε στη σύγκρουση της Εθνικής του ομάδας με την Ελλάδα στη φάση των «16» του Βερολίνου, με το φετινό μεταγραφικό απόκτημα της Barcelona να σχολιάζει πως θα ήταν προτιμότερο αν δεν υπήρχε η Επίσημη Αγαπημένη στο δρόμο τους!

Ταυτόχρονα, ο μέχρι πρότινος άσος του ΝΒΑ στάθηκε και στον τραυματισμό του που τον βαραίνει ακόμα παρά τη συμμετοχή του στη φάση των ομίλων της Πράγας (4ος όμιλος), από όπου η Τσεχία πέρασε χθες (8/9) ως 4η μετά και την άνετη νίκη της επί του Ισραήλ.

Για την ιστορία, ο Satoransky ολοκλήρωσε τη φάση των ομίλων αριθμώντας 5 πόντους (23% δίποντα, 38% τρίποντα, 50% βολές), 4 ριμπάουντ, 9 ασίστ (κορυφαία επίδοση) αλλά και 4 λάθη ανά βραδιά.


Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Σίγουρα θα προτιμούσαμε να έχουμε κάποιον άλλο αντίπαλο από την Ελλάδα μπροστά μας στο πρώτο νοκ άουτ ματς. Όμως, έτσι όπως εξελίχθηκε η κατάσταση στον όμιλο, έχει σημασία πως προκριθήκαμε και μάλιστα κάνοντας ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Στο τέλος η ικανοποίηση για την πρόκριση, έστω και από την τέταρτη θέση, κυριαρχεί.

Σίγουρα δεν είμαι στο 100%, αλλά είμαι 50% καλύτερα από όταν ξεκίνησε το τουρνουά. Νιώθω κάθε μέρα πολύ καλύτερα, απέναντι στο Ισραήλ ξέχασα τελείως το πρόβλημά μου και πιστεύω πως θα είμαι στην κατάσταση που πρέπει για τα νοκ άουτ».