Ο προπονητής της Εθνικής Λετονίας, Roberts Stelmahers, ήταν απογοητευμένος μετά την ήττα από την Ελλάδα. Και για την αποτυχία απέναντι στην Εθνική μας μα πιο πολύ για την παταγώδη αποτυχία της ομάδας του να περάσει στην τελική φάση του Eurobasket.

O Roberts Stelmahers μίλησε για την ήττα από την Ελλάδα, αλλά έμεινε παραπάνω στο κάζο που υπέστη η ομάδα του, καθώς έμεινε εκτός Eurobasket μετά το κάζο στο ματς του Σαββάτου με την Βουλγαρία.

Αναλυτικά ο προπονητής της Λετονίας Roberts Stelmahers είπε μετά το ματς: «Ήταν ακόμη μια σκληρή ήττα για μας, είναι μια δύσκολη περίοδος για μας στο λετονικό μπάσκετ. Ήταν μια μεγάλη εμπειρία να είμαι προπονητής της εθνικής ομάδας, δουλέψαμε σκληρά, αλλά δεν τα καταφέραμε. Αποχωρώ από τη θέση μου πλέον, αλλά θεωρώ πως έχουμε καλό υλικό και απλώς πρέπει να είμαστε λίγο πιο συγκεντρωμένοι. Χάσαμε πολλά ματς στις λεπτομέρειες. Θα ήταν ωραίο να ήμασταν πλήρεις κάποια στιγμή».

Ο «μπόμπερ» της ομάδας ο Kristers Zoriks ανέφερε: «Τα πράγματα δεν πήγαν όπως θέλαμε ή πιστεύαμε. Παλέψαμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι, αλλά κάναμε κάποια λάθη στην άμυνα και χάσαμε στο τέλος. Τα αποτελέσματα δεν ήταν όπως τα περιμέναμε, αλλά είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία και την εμπειρία».