Με τρίποντο του Tabu 3” πριν το απόλυτο φινάλε, το Βέλγιο κατάφερε να λυγίσει την «ελληνική» Γεωργία του Ηλία Ζούρου επικρατώντας με 79-76 στην παράταση, εκκινώντας με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Eurobasket 2022 -παρόλο που λίγο έλειψε να χάσει δικό της ματς.

Το Βέλγιο ήταν ξεκάθαρα η κορυφαία ομάδα του παρκέ για 30+ λεπτά, με τις μεγάλες διαφορές στο σκορ, που άγγιξαν ακόμα και πολλές φορές διψήφιες αποχρώσεις, αλλά και τον επιθετικό εγκλωβισμό των αντιπάλων του να προμηνύουν ένα άνετο βράδυ πρεμιέρας.
Ωστόσο, η Γεωργία έβγαλε αντίδραση στην 4η περίοδο και εκκινώντας δεχόμενη μόλις 4 πόντους στα πρώτα πέντε λεπτά βρήκε την απαραίτητη ψυχολογία για να ροκανίσει σταδιακά τη διαφορά των τυπικά γηπεδούχων, με τους Mamukelashvili (12 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ), McFadden (17 πόντοι, 2 ριμπάουντ, 7 ασίστ) και Bitadge (14 πόντοι, 9 ριμπάουντ) να πρωταγωνιστούν και να φέρνουν μάλιστα και μπροστά στο σκορ τη χώρα τους!

55” πριν το τέλος, ο Βurjanadze με 1/2 βολές ισοφάρισε ξανά σε 70-70, με τον Lecomte των Βέλγων να χάνει ένα ζευγάρι βολών 17” αργότερα.
Μέχρι τέλους, οι μεν Γεωργιανοί αστόχησαν σε τρίποντο νίκης και οι δε Βέλγοι είδαν τον Mamukelashvili να μπλοκάρει το σουτ του Obasohan στην εκπνοή -με το ματς να οδηγείται στην παράταση.

Με το σκορ στο 74-74, ο Bako με γκολ φάουλ (έχασε τη βολή) έκανε το 76-74 με 53” στο ρολόι, με τον Mamukelashvili να ισοφαρίζει εκ νέου 11” πριν το τέλος.
Ωστόσο, ο Tabu είχε διαφορετική άποψη και με ένα τεράστιο τρίποντο λίγο πριν την εκπνοή χάρισε μια σπουδαία νίκη στο Βέλγιο!

 

Τα δεκάλεπτα: 16-11, 38-32, 58-51, 70-70
H παράταση: 79-76

Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία της αναμέτρησης πατώντας ΕΔΩ.