Παρά το ότι η Γαλλία έδειχνε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ότι είναι ικανή να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά, δεν κατάφερε να βρει το αντίδοτο στην άμυνα-φαρμάκι των Ισπανών στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Ιβηρες παρά το ότι δεν εντυπωσίασαν, πόνταραν στην άμυνα τους (δέχθηκαν μόλις έξι πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο) και επικράτησαν με 66-59 και είναι αυτοί που μαζί με τη Ρωσία θα διεκδικήσουν ένα εισιτήριο στον τελικό του χρυσού μεταλίου.

Η Γαλλία ξεκίνησε τον αγώνα έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, χάρη στην καλή κυκλοφορία της μπάλας και τα καλά ποσοστά στο περιφερειακό σουτ, ενώ η Ισπανία αναλώθηκε σε προσωπικές ενέργειες. Οι Γάλλοι απέκτησαν διαφορά πέντε πόντων (22-17) στο τέλος του πρώτου δεκαλέτπου, κάτι που ήταν απόλυτα δίκαιο με την εικόνα των δύο ομάδων.

Το παιχνίδι κύλησε έτσι μέχρι περίπου τα μισά της δεύτερης περιόδου, όπου η εικόνα του αγώνα αντιστράφηκε. Οι “τρικολόρ” δεν έβαζαν τη μπάλα τόσο εύκολα στο καλάθι αφού πολλές επιλογές τους ήταν τραβηγμένες, λόγω της ζώνης των Ισπανών. Οι Ιβηρες από την πλευρά τους ήταν πιο συγκεντρωμένοι και και με ένα σερί 7-0 στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, πέρασαν μπροστά με 41-37.

Το τρίτο δεκάλεπτο κύλησε σε ισορροπημένα, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο και όλα έδειχναν ότι η αναμέτρηση θα είχε δραματικό φινάλε.
Αυτό ακριβώς συνέβη, καθώς στα τελευταία 90” οι Ισπανοί κατάφεραν να αποκτήσουν προβάδισμα τριων πόντων με δύο βολές του Ρούντι Φερνάντεζ (60-57) αφού νωρίτερα οι Γάλλοι με το σκορ στο 58-57 πετούσαν στα σκουπίδια κάθε ευκαιρία να προσπεράσουν.

Ο Μαρκ Γκασόλ έκανε ακόμα πιο εύκολα τα πράγματα για τους “φούριας ρόχας” (62-57) 44” πριν το τέλος. Στα τελευταία δευτερόλεπτα δεν παίχτηκε μπάσκετ, αφού οι Γάλλοι το παράκαναν στα αντιαθλητικά φάουλ, ενώ υπήρξε και ένταση μεταξύ του Μπατούμ και του Καλντερόν.

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 37-34, 53-51, 59-66.
ΓΑΛΛΙΑ (Κολέ): Σεραφέν 2, Μπατούμ 9 (1), Τραορέ 2, Πάρκερ 15 (1), Μποκολό, Πιετρούς 10 (2), Ντε Κολό 2, Ντιό 15 (3), Τουριάφ, Ζελαμπάλ 4.
ΙΣΠΑΝΙΑ (Σκαριόλο): Γκασόλ 10, Φερνάντεζ 9, Ροντρίγκεζ, Ναβάρο 12 (2), Καλντερόν 5, Ρέγιες 2, Σαν Εμετέριο 2, Γιούλ 8 (1), Γκασόλ 14 (1), Ιμπάκα 4.