Με τον Patty Mills να υλοποιεί μια εκκωφαντική εμφάνιση αντάξια του σπουδαίου επιπέδου του και να τελειώνει τον αγώνα με 25 πόντους (7-15 σουτ, 5-7 τρίποντα, 6-8 βολές), 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 4 κλεψίματα σε 32 αγωνιστικά λεπτά, η Αυστραλία κατάφερε να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Τόκιο και να επικρατήσει της μαχητικής Νιγηρίας με 84-67.

Οι ηττημένοι της βραδιάς σαγηνεύτηκαν από την απειρία τους αλλά και την αθλητικότητα των χεριών των Boomers και υπέπεσαν σε 24 ολόκληρα λάθη στην εν λόγω αναμέτρηση, την ίδια στιγμή που οι αντίπαλοί τους σούταραν με 48% από τη ζώνη του τριπόντου και μοίρασαν 19 τελικές πάσες -παρά το γεγονός πως και αυτοί έκαναν 22 λάθη.

Εκτός του άσου των San Antonio Spurs, τρομερός ήταν ο Dante Exum, που αρίθμησε 11 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 24 αγωνιστικά λεπτά και αποτέλεσε τον X Factor των νικητών, ενώ οι NBAers Joe Ingles και Matisse Thybulle προσέθεσαν ακόμα 20 πόντους, 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ αθροιστικά.
Από την άλλη μεριά, διασώθηκαν μονάχα οι Jordan Nwora και Obi Emegano με 10 και 12 πόντους -οι 11 στο πρώτο μέρος- αντίστοιχα.

Τέλος, το γεγονός πως οι Αφρικανοί επέτρεψαν 15 επιθετικά ριμπάουντ (12 πόντοι), 14 πόντους στο ανοιχτό γήπεδο αλλά και 28 από δικά τους λάθη δε θα μπορούσε φυσικά να τους κρατήσει εντός διεκδίκησης της νίκης καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, με το 26-15 της τελευταίας περιόδου να αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

 

 

 

Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία ΕΔΩ.