Η εθνική Ισπανίας τα βρήκε… σκούρα απέναντι στην Αυστραλία, όμως τελικά βρήκε τον δρόμο προς τη νίκη, επικρατώντας με 75-69 σε φιλικό παιχνίδι στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι παίκτες του Σέρτζιο Σκαριόλο δεν βρέθηκαν στην καλή τους μέρα, με χαρακτηριστικό πως μόνο ο Πάου Γκασόλ (22π., 6ρ.) και ο Φελίπε Ρέγιες (12π., 5ρ.) είχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Στην αντίπερα όχθη, η Αυστραλία βασίστηκε στους Μπράντ Νιούλει (16 π., 5 ρ.), Πάτι Μιλς (14 π., 4 ασ.) και Ντέιβιντ Άντερσεν (12 π., 5 ρ.), για να κάνει δύσκολο το βράδυ των Ισπανών.

“Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι καθώς υπάρχει και κούραση αλλά και κάποιοι τραυματισμοί. Γενικά όμως είμαι πολύ ικανοποιημένος με την ανταγωνιστικότητα που έχουμε δείξει, αλλά και από το ότι οι παίκτες μου ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι την ώρα που έπρεπε ώστε να πάρουμε τη νίκη” είπε ο Σέρτζιο Σκαριόλο και συνέχισε αναφερόμενος στον Ναβάρο:

Είναι μακριά από τον καλό του εαυτό, αλλά οι πόνοι στην πλάτη δεν του επιτρέπουν να παίξει καλύτερα. Ελπίζουμε ότι στη συνέχεια θα είναι καλύτερα και θα βρει τον εαυτό του. Και ο Χουάν Κάρλος και ο Μαρκ (σ.σ. Γκασόλ) κάνουν το καλύτερο δυνατό για να ξεπεράσουν τα προβλήματα και να επιστρέψουν στην ομάδα. Χρειάζεται υπομονή από όλους μας“.