Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, φαίνεται πως θα πραγματοποιηθούν δίχως τον Πολυτιμότερο παίκτη του ΝΒΑ. Ο Στεφ Κάρι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mercury News, έχει ήδη ενημερώσει την Ομοσπονδία των Ηνωμένων Πολιτειών, ότι δε θα ενισχύσει την προσπάθεια της πατρίδας του για το τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο, μετά την κατάκτηση της κορυφής στον Πεκίνο το 2008 και το Λονδίνο το 2012.

Ο ηγέτης των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, έχοντας πριν λίγες ώρες εκφράσει τις αμφιβολίες του, αρνείται τη συμμετοχή του για πρώτη φορά στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη, καθώς ξεκαθάρισε, ότι προτιμά να προφυλάξει τον εαυτό του, τόσο για την επόμενη σεζόν του ΝΒΑ, έχοντας ήδη επιβαρυνθεί με πολλούς αγώνες (είναι σε εξέλιξη οι τελικοί με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς), όσο και για ενδεχόμενες επόμενες κλήσεις στην «αστερόεσσα». Δεν έχει περάσει πολύς καιρός, άλλωστε, από τον τραυματισμό που είχε υποστεί στον έσω πλάγιο σύνδεσμο του δεξιού του γονάτου, γεγονός που μετά τη σειρά με τους Χιούστον Ρόκετς, είχε επηρεάσει την απόδοσή του μέχρι τη σειρά των τελικών της Δυτικής Περιφέρειας με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και τη στιγμή που, με το δικό «σάλπισμα», είχε ξεκινήσει η αντεπίθεση των «Πολεμιστών» από το 1-3 για το 4-3 και τη συνέχεια της υπεράσπισης του τίτλου τους.

Οι Ουόριορς μοιάζουν να εκλαμβάνουν ως θετική αυτή την είδηση, με βάση τις συνθήκες της απόφασης του Κάρι, αφού σαν σύλλογος έχουν τονίσει αρκετές φορές, ότι η συμμετοχή αθλητών τους στην εθνική ομάδα των ΗΠΑ, αποτελεί σημαντική διαφήμιση για τους ίδιους.

Στο αμερικανικό «στρατόπεδο», πάντως, υπάρχει ανησυχία για τον κίνδυνο του ιού Ζίκα, εξαιτίας του οποίου μέχρι και ο Πάου Γκασόλ έχει αφήσει ενδεχόμενο να μην αγωνιστεί με την Εθνική Ισπανίας. Ο Αντρέ Ιγκουοντάλα, από την πλευρά του, είναι πρόθυμος να ταξιδέψει στη Βραζιλία, αλλά θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις γύρω από αυτό το θέμα, ενώ και οι ΛεΜπρόν Τζέιμς, Ράσελ Ουέστμπρουκ δεν το αφήνουν να περάσει απαρατήρητο. Ο Ντρέιμοντ Γκριν, αντιθέτως, δεν έχει δεύτερες σκέψεις προς το παρόν και διαβεβαιώνει τον Μάικ Σιζέφσκι, ότι αν κληθεί στη δωδεκάδα θα παίξει κανονικά.

Δεν αποκλείεται, πάντως, να υπάρξει και αίτημα των Αμερικανών για επιπλέον μέτρα στην παραμονή τους στο Ρίο, χρησιμοποιώντας μέχρι και ειδική κουνουπιέρα, καθώς ο ιός Ζίκα προέρχεται κυρίως από τσιμπήματα κουνουπιών. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, από τη δική του μεριά, έχει καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι ακόμη και η ακύρωση των Αγώνων, δε θα εμπόδιζε τον ιό να εξαπλωθεί διεθνώς. 

Μελλοντικά, θα φανεί κατά πόσο αυτά τα «σύννεφα» μπορεί να επηρεάσουν τη συμμετοχή των αθλητών των Ολυμπιακών Αγώνων…