Το πρόβλημα στον αστράγαλο του Ρομπέρτας Γιαβτόκας αποδείχθηκε πολύ πιο σοβαρό, καθώς σύμφωνα με τις εξετάσεις έχει υποστεί κάταγμα κόπωσης του ποδιού. Κάτι που σημαίνει ότι ο έμπειρος Λιθουανός δεν θα ενισχύσει την εθνική ομάδα της χώρας του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς θα πρέπει να του τοποθετηθεί νάρθηκας για τρεις εβδομάδες και από εκεί και πέρα θα χρειαστεί ενάμιση μήνα για να αποκατασταθεί πλήρως.

“Οι εξετάσεις που του κάναμε έδειξαν πως έχει υποστεί κάταγμα κόπωσης στον αστράγαλο. Θα πρέπει να φορά έναν ειδικό νάρθηκα για τρεις εβδομάδες και θα χρειαστεί να ακολουθήσει θεραπεία για ενάμιση μήνα”, ανέφερε ο γιατρός της εθνικής Λιθουανίας, Βιτένις Τρουμπίτσκας.

“Είναι δύσκολο να εκφράσω πόσο θα μας λείψει, όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και έξω από το γήπεδο. Τώρα θα πρέπει τα υπόλοιπα παιδιά να δώσουν ακόμα περισσότερα για να καλύψουν την απουσία του Γιαβτόκας” είπε ο Κεστούτις Κεμζούρα, που κάλεσε στην ομάδα τον Αντάνας Καβαλιάουσκας.

“Είμαι πολύ λυπημένος” είπε ο Γιαβτόκας που δεν χάνει την αισιοδοξία του: “Ελπίζω να είμαι στην ομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο“.