Όπως κοινοποίησε ο πάντα έγκυρος Shams Charania, ο JaVale McGee θα είναι αυτός που θα αντικαταστήσει τον Kevin Love στην τελική 12άδα των ΗΠΑ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, σε μια κίνηση που δεν ήταν διόλου αναμενόμενη και λογική με βάση τις έως τώρα προτιμήσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού, του Gregg Popovich.

Ουσιαστικά, το γέμισμα του εν λόγω κενού στη frontline με έναν παραδοσιακό «ψηλό» επαφίεται στην έλλειψη ενός δεινοσαύρου κάτω από τη στεφάνη, με το playing time του παίκτη των Denver Nuggets να μην επηρεάζει σημαντικά αυτά των Bam Adebayo και Draymond Green.

Λογικά, η πολύ πιο δύσκολη επαφή των Αμερικάνων με τα παγκόσμια πρότυπα και κανόνες (φάουλ, σκληρό παιχνίδι) κάνει επιτακτική την ανάγκη δυνατών και υψηλόσωμων κορμών, αλλά σίγουρα θα υπήρχαν πιο μπασκετικές και versatile επιλογές από έναν παίκτη που κάνει καλά απλά κάποια συγκεκριμένα πράγματα.

 

 

Ταυτόχρονα, ο Keldon Johnson των San Antonio Spurs θα είναι αυτός που θα καλύψει το κενό του Bradley Beal, με τον νεαρό SF να προσδίδει size, αθλητικότητα και flexibility στην άμυνα, στοιχεία που σβήνουν την όχι και τόσο καλή αίσθησή του επιθετικά.

Τόσο η σχέση του με τον Pop όσο και η ακαταμάχητη μανία που επιδεικνύει σε κάθε φάση στο αμυντικό γίγνεσθαι τον μετατρέπουν αυτόματα σε μια πολύ καλή λύση, ειδικότερα για αντιπάλους όπως η Γαλλία και η Τσεχία, που διαθέτουν ικανά φτερά σε κάθε επίπεδο.