Λίγες μέρες μας χωρίζουν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, με τους λάτρεις του αθλητισμού να περιμένουν με αγωνία την κορυφαία αθλητική διοργάνωση. Για τους φανατικούς της πορτοκαλί μπάλας το θέαμα ξεκινά στις 6 Αυγούστου και θα μας κρατήσει συντροφιά μέχρι τις 24, όπου και θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός.

Σίγουρα οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, στον τελικό βλέπουμε την ομάδα των ΗΠΑ, που αναμένεται να διεκδικήσει το τρίτο σερί χρυσό της μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Το ποιο πιθανό σενάριο λέει ότι οι Αμερικανοί θα είναι αυτοί που θα ακούσουν τον Εθνικό τους ύμνο στις 24 Αυγούστου, έχοντας κρεμασμένο στο στήθος τους το χρυσό μετάλλιο.

Μήπως όμως υπάρχει φέτος κάποια ομάδα που θα μπορούσε να τους σπάσει το σερί;

Προφανώς αν υπάρχει μία ομάδα που θα μπορούσε ίσως να κοντράρει το μεγαθήριο που ονομάζεται ΗΠΑ ή Dream Team, αυτή είναι η πρωταθλήτρια του Μουντομπάσκετ του 2006, Ισπανία.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης θα ταξιδέψουν στην Βραζιλία έχοντας ένα πολύ δυνατό ρόστερ, το οποίο αποτελείτε από 7 παίκτες του ΝΒΑ και 3 πρωταθλητές Ισπανίας με την Ρεάλ. Ο Σέρτζιο Σκαριόλο είναι στην ευχάριστη θέση να έχει σχεδόν όλους του μεγάλους αστέρες της χώρας, που κατά το παρελθόν έχουν βοηθήσει έτσι ώστε η Εθνική Ισπανίας να εδραιωθεί ως μία από τις μεγαλύτερες μπασκετικές δυνάμεις στον παγκόσμιο χάρτη.

Η αδυναμία του Μαρκ Γκασόλ να ενισχύσει την ομάδα της χώρας του στους Ολυμπιακούς, μπορεί να στεναχώρησε τους Ισπανούς, αλλά είναι σίγουρο ότι οι υπόλοιποι παίκτες θα καταφέρουν να καλύψουν το κενό του, με πρώτο και καλύτερο τον μεγάλο του αδερφό, Πάου Γκασόλ, που όπως δήλωσε πριν λίγο καιρό, μάλλον αυτοί θα είναι οι τελευταίοι του Ολυμπιακοί Αγώνες. Παράλληλα τα «πολυβόλα», Σέρχιο Ροντρίγκεζ και Νικολά Μίροτιτς, όπως έχουν δείξει και στα φιλικά που έχουν γίνει μέχρι τώρα, είναι έτοιμα να μην αφήσουν την στεφάνη των αντιπάλων σε ησυχία, ενώ πολύ αποδοτικοί σε επίθεση και άμυνα αναμένεται να είναι και οι Κλαβέρ, Σαν Εμετέριο και Γιουλ, οι οποίοι προέρχονται από πολύ καλές εμφανίσεις με τους συλλόγους τους. Σαφώς δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και την «κλασσική αξία» που ακούει στο όνομα Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο οποίος μπορεί να είναι πια 36 χρονών, όμως αυτό δεν τον «απομακρύνει» από το παρατσούκλι του «La bomba».

Το αν τελικά αυτό το ποιοτικό σύνολο που έχει στα χέρια του ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισπανίας, Σέρτζιο Σκαριόλο, θα καταφέρει να κοντράρει τις ΗΠΑ φτάνοντας ίσως και στη νίκη θα το μάθουμε σε λίγες βδομάδες και εφόσον οι δύο ομάδες βρεθούν αντιμέτωπες. Σίγουρα πάντως η ύπαρξη δύο τόσο δυνατόν ομάδων στους Ολυμπιακούς Αγώνες αποτελεί διαφήμιση για την διοργάνωση και μας κάνει να περιμένουμε με ακόμη μεγαλύτερη ανυπομονησία την έναρξή του μπασκετικού τουρνουά.

Πάτυ Παναγιωτοπούλου