Πριν από λίγες ώρες, η Εθνική ομάδα της Ισπανίας κατάφερε να πετύχει τη δεύτερη νίκη σε ισάριθμα ματς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μετά την άνετη επικράτησή της επί της Αργεντινής με 81-71, σε ένα παιχνίδι που κάλλιστα θα μπορούσε να αποτελεί το Classico της διοργάνωσης, αφού υπήρχαν πάμπολλοι παίκτες από τις Real Madrid και Barcelona στα δύο στρατόπεδα.

 

 

 

Πιο συγκεκριμένα, 11 αθλητές των νικητών έχουν περάσει ή αγωνίζονται ακόμα στις δύο αρμάδες της Ιβηρικής ενώ ακόμα 3 από τους ηττημένους έχουν βιώσει κάτι αντίστοιχο στην καριέρα τους!

Όσον αφορά τους εν ενεργεία, 7 των Ισπανών παίζουν αυτή τη στιγμή σε έναν εκ των δύο συλλογών, ενώ από πλευράς της “Ψυχής” υπάρχει η ιδιάζουσα περίπτωση του Nicolas Laprovittola, ο οποίος αγωνιζόταν εδώ και 2 χρόνια με τα χρώματα της “Βασίλισσας” αλλά μόλις χθες ανακοινώθηκε για τις επόμενες 3 σεζόν από το αντίπαλο δέος των Blaugrana!

 

 

 

Στα σπλάχνα της Αργεντινής, υπάρχουν ακόμα και οι Facundo Campazzo και Gabriel Deck, που εκκίνησαν την περσινή χρονιά στη Μαδρίτη, αλλά σε διαφορετικά χρονικά σημεία άφησαν στα κρύα του λουτρού την ομάδα του coach Lasso και αναχώρησαν για το ΝΒΑ και τους Denver Nuggets και Oklahoma City Thunder αντίστοιχα.

Συνολικά, η Real έχει την οριακή πρωτοκαθεδρία με 8 αθλητές έναντι 6 της Barcelona, ενώ όσον αφορά τους εν ενεργεία, η διαφορά είναι ακόμα πιο κοντά, με τους πρωτευουσιάνους να επικρατούν ξανά με 4 παρουσίες έναντι 3 των Καταλανών.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως ο μοναδικός παίκτης των σημερινών νικητών που δεν έχει αγωνισθεί ποτέ με τη φανέλα των δύο κορυφαίων οργανισμών της χώρας είναι ο Xabier López-Arostegui, που μετά από 6 χρόνια στη Joventut Badalona θα φορέσει φέτος τη φανέλα της Valencia.

 

 

 

 

Αναλυτικά οι αθλητές των Real και Barcelona:

Real Madrid

Sergio Llull
Rudy Fernandez
Willy Hernangomez
Sergio Rodriguez
Alberto Abalde
Usman Garuba
Nicolas Laprovittola
Facundo Campazzo
Gabriel Deck

Barcelona

Ricky Rubio
Victor Claver
Pau Gasol
Marc Gasol
Alex Abrines
Nicolas Laprovittola