Η Αργεντινή ήταν η νικήτρια ενός όμορφου αγώνα και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά, επικρατώντας της Βραζιλίας με 82-77. Οι “γκαούτσος” είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού στο μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά οι Βραζιλιάνοι αντεπιτέθηκαν προσθέτοντας αγωνία στα λεπτά, η οποία ωστόσο χάθηκε, όταν μίλησε η εμπειρία των Αργεντίνων.

Απόλυτα ισορροπημένα κύλησαν τα πρώτα λεπτά του αγώνα, αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να αναπτύξει διαφορά ασφαλείας. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η πλάστιγγα έγειρε ελαφρώς υπέρ της Αργεντινής κυρίως λόγω της ευστοχίας της στα δίποντα, ωστόσο οι Βραζιλιάνοι είχαν τον Χουέρτας σε καταπληκτική βραδιά.

Ο γκαρντ της Μπάρτσελόνα ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο έχοντας 17 πόντους, ενώ καθοδηγούσε μαεστρικά το παιχνίδι της ομάδας του και ήταν υπεύθυνος που η ομάδα του πραγματοποίησε μόλις ένα λάθος στο πρώτο μισό, το οποίο ολοκληρώθηκε με 46-40 υπέρ των Αργεντίνων

Η… καλή πεντάδα της Αργεντινής ανέλαβε δράση στο δεύτερο ημίχρονο και μέσα σε μόλις τρία λεπτά από την έναρξη του, η διαφορά έφτασε στους 10 (54-44) ύστερα από εντυπωσιακή προσπάθεια του Τζινόμπιλι. Οι Αργεντίνοι είχαν την εμπειρία να διατηρήσουν τη διαφορά και τα κατάφεραν, αφού το τρίτο δεκάλεπτο ολοκηρώθηκε με 64-54 υπέρ τους.

Τα πράγματα άλλαξαν εντελώς όταν οι Βραζιλιάνοι άνοιξαν τον ρυθμό και βελτιώνοντας την άμυνα τους πλησίασαν στο καλάθι (70-68), τέσσερα λεπτά πριν το τέλος! Το θρίλερ θα τραβούσε ακόμα περισσότερο, καθώς ο Μπαρμπόσα 100” πριν το τέλος με τρίποντο μείωσε σε 74-71, όμως δεν θα υπήρχε συνέχεια. Οι Αργεντίνοι ήταν ψύχραιμοι στις βολές και γενικότερα στις κινήσεις τους σε αντίθεση με τους αντιπάλους τους και δίκαι κατέκτησαν τη νίκη-πρόκριση με 82-77.

Τα δεκάλεπτα: 26-23, 40-46, 54-64, 77-82.
ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Μανιάνο): Μασάδο 2, Τέιλορ 2, Γκαρσία 10, Χουέρτας 22 (3), Μπαρμπόσα 22 (4), Βαρεζάο 4, Τζιοβανόνι 2, Νενέ 7, Μαρκίνιος, Σπλίτερ 6.
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Λαμάς): Σκόλα 17, Τζινόμπιλι 16 (2), Καμπάτσο 3, Πριτζιόνι 6, Γκουτιέρεζ Ζ. 11, Ντελφίνο 16 (3), Γκουτιέρεζ Λ., Νοτσιόνι 12 (2), Γιασέν 1.