Την απόφασή του να μην αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το προσεχές καλοκαίρι ανακοίνωσε ο Στεφ Κάρι.
 
Όπως αναμενόταν, ο back-to-back MVP του NBA δεν θα ενισχύσει τις προσπάθειες των ΗΠΑ για το χρυσό μετάλλιο. Σε σχετική του δήλωση, ο ηγέτης των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς επικαλέστηκε τους πρόσφατους τραυματισμούς του, τονίζοντας πως αυτό που προέχει για εκείνον είναι να είναι σε άψογη φυσική κατάσταση ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.
 
Αναλυτικά η δήλωση του Στεφ Κάρι:
 
«Μετά από πολλή εσωτερική σκέψη και πολλές συζητήσεις με την οικογένειά μου, τους Ουόριορς και τους εκπροσώπους μου, κατέληξα να αποσύρω το όνομά μου από τη λίστα των διαθέσιμων παικτών της προεπιλογής της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας. Πρόσφατα ενημέρωσα τον Τζέρι Κολάντζελο γι’ αυτή την απόφαση.
 
Οι πρόσφατες εμπειρίες μου με την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ ήταν απίστευτη επιβράβευση, διδακτικές και διασκεδαστικές, που έκαναν την απόφαση εξαιρετικά δύσκολη για μένα και την οικογένειά μου. Παρ’ όλα αυτά, εξαιτίας πολλώ λόγων -περιλαμβανομένων και των πρόσφατων τραυματισμών σε αστράγαλο και γόνατο- πιστεύω ότι αυτή είναι η καλύτερη απόφαση για μένα σε αυτό το σημείο της καριέρας μου. Είναι απίστευτη τιμή να εκπροσωπείας τη χώρα σου και να έχεις τις “ΗΠΑ” στο στήθος, όμως η μπασκετική μου προτεραιότητα αυτό το καλοκαίρι είναι να επικεντρωθώ στο σώμα μου και να είμαι έτοιμος για τη σεζόν 2016/2017 στο ΝΒΑ».