Μετά από την αναμενόμενη αν μη τι άλλο επιτυχία του «The Last Dance», ο Wade αποκάλυψε πως θα γίνει μία αντίστοιχη προσπάθεια και για την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ και την συνύπαρξή τους, έπειτα από το 2004 και η κατάκτηση της κορυφής που ήρθε το 2008 στους Ολυμπιακούς.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως «Κάνουμε ένα ντοκιμαντέρ για την Redeem Team του 2008…Είναι κάτι που δουλεύουμε πάνω από έναν χρόνο. Για εμένα ήταν μεγάλη χρονιά το 2008. Ήταν απίστευτα, αυτή η ομάδα ε; Θεέ μου!»

Δείτε εδώ το βίντεο:

Αδιαμφισβήτητα η ομάδα των Αμερικανών του 2008 ήταν μια ομάδα λαμπερών αστέρων. Πολλοί είπαν ότι κόντρα σε έμπειρες Εθνικές ομάδες δεν θα είχαν τύχη και αυτό τους πείσμωσε ακόμα πιο πολύ.

Μία ομάδα που ανέβηκε στο πρώτο παρ’ όλα αυτά, σκαλί του βάθρου κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο. Μετά το 2000 και τους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ οι ΗΠΑ δεν είχαν κερδίσει άλλο τουρνουά, με αποκορύφωμα την ταπείνωση που βίωσαν κόντρα στην ελληνική ομάδα, η οποία τους έφερε στο χαμηλότερο σημείο που είχαν βρεθεί στην ιστορία τους.

Αυτοί ήταν στο τέλος που πανηγύρισαν και έβαλαν στον λαιμό τους το χρυσό, παίρνοντας πίσω ην χαμένη περηφάνεια τους.

Ήταν ένα τουρνουά που αναγεννήθηκαν μέσα από τις στάχτες τους και έδειξαν πως αν είναι ενωμένοι μπορούν να καταφέρουν πολλά.