Ο σταρ των Μέμφις Γκρίζλις Μαρκ Γκασόλ έκανε δηλώσεις στην ηλεκτρονική έκδοση της marca για την αποθεραπεία του μετά τον τραυματισμό και το αν θα είανι έτοιμος όταν ξεκινήσει το τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο το καλοκαίρι.

Να θυμίσουμε ότι ο Μαρκ Γκασόλ δεν έλαβε μέρος στο Ευρωμπάσκετ του 2015 , που η εθνική Ισπανίας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με MVP τον αδερφό του Πάου Γκασόλ. Επίσης ο σέντερ του Μέμφις ανέφερε στην συνέντευξη του ότι η αποθεραπεία του, από τον τραυματισμό τον Φεβρουάριο στον αγώνα με τους Πόρτλαντ Μπλέιζερς στο δεξί πόδι, πηγαίνει πολύ αργά και φάνηκε αινιγματικός για την συμμετοχή τους στο τουρνουά παρότι είναι στην προεπιλογή της Ισπανίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Το θετικό είναι ότι δεν έγινε κάποιο πισωγύρισμα. Το αρνητικό είναι ότι δεν έχουμε κάνει ακόμα μεγάλα βήματα μπροστά. Είμαστε μέσα στα χρονοδιαγράμματα και, επίσης, δεν νιώθω κάποιον πόνο στο πόδι. Πάμε καλά, αν συνυπολογίσετε την ηλικία μου (31), το ύψος μου (2.15) και το γεγονός ότι το 2005 αντιμετώπισα παρόμοιο τραυματισμό. Ο στόχος μου είναι να είμαι απόλυτα έτοιμος. Δεν πρόκειται να ρισκάρω αφού αν πάθω κάτι, τα πράγματα θα είναι πολύ άσχημα για την καριέρα μου. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».