Ένα δεκάλεπτο ήταν αρκετό για τη Μεγάλη Βρετανία προκειμένου να πάρει τη νίκη απέναντι στην Πορτογαλία (83-68) στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα είναι οικοδέσποινα.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ιδιαιτέρως αμφίρροπο αφού καμία ομάδα δεν κατάφερε να πάρει διαφορά ασφαλείας, με αποτέλεσμα η Πορτογαλία να πάει στα αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα δύο πόντων (39-37).

Στην επανάληψη όμως, η Μεγάλη Βρετανία… πάτησε το γκάζι και με επιμέρους σκορ 25-6 ουσιαστικά “καθάρισε” το παιχνίδι αφού η διαφορά ανέβηκε σε διψήφιο αριθμό πόντων, την οποία η αντίπαλος δεν κατάφερε να μειώσει, και έφτασε σε μια άνετη νίκη.

Πρωταγωνιστές της βραδιάς ο Λουόλ Ντενγκ που σημείωσε 21 πόντους και ο Ποπς Μενσά Μπονσού που τελείωσε το ματς με νταμπλ – νταμπλ έχοντας απολογισμό 12 πόντους και 12 ριμπάουντ.

“Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν η ομάδα που έπρεπε να είμαστε από το πρώτο λεπτό. Όταν επιστρέψαμε στο γήπεδο ξέραμε ότι έπρεπε να παίξουμε καλύτερη άμυνα και να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι” είπε μετά το ματς ο Μενσά Μπονσού.