Η Λιθουανία μετά από ένα εξαιρετικό Ευρωμπάσκετ όπου κατέλαβε την δεύτερη θέση και πήρε το ασημένιο μετάλλιο, θέλει να έχει μία αξιόλογη πορεία και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο που ξεκινούν στις 5 Αυγούστου.

Ο Γιόνας Καζλάουσκας μάλιστα ανακοίνωσε τους παίκτες οι οποίοι θα κάνουν προετοιμασία με την εθνική Λιθουανίας ώστε από εκεί να βρεθούν οι 12 καλύτεροι που θα συμμετάσχουν στο τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι Λιθουανοί δεν κατεβαίνουν με απουσίες, εκτός από τον Γιόνας Κλέιζα που είναι τραυματίας αλλά ουσιαστικά έχει αποσυρθεί από την εθνική του ομάδα. Το θετικό για την ομάδα του πρώην προπονητή της Εθνική μας είναι ότι θα έχει στην διάθεση του όλα τα αστέρια όπως τον σέντερ των Τορόντο Ράπτορς Γιόνας Βαλαντσιούνας. Επίσης στην προεπιλογή κλήθηκε και ο παίκτης της Κύμης που του χρόνου θα αγωνίζεται στην Basket League, Βάιντας Καρινιάουσκας. 

Αναλυτικά οι κλήσεις της Λιθουανίας:

Γκαρντ: Μάντας Καλνιέτις, Μντάουγκας Γκιρτζιούνας, Λούκας Λεκαβίτσιους, Ζιγκιμάντας Γιαναβίτσιους, Άντας Γιουσκεβίτσιους, Βάιντας Καρινιάουσκας, Ρενάλντας Σεϊμπούτις, Μαρτίνας Πότσιους, Αρτούρας Μιλκάνις, Ρόκας Γκιεντράιτις, Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους.

Φόργουορντ: Γιόνας Ματσιούλις, Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, Εντγκάρας Ουλανόβας, Μάριους Γκριγκόνις, Ντεϊβίντας Γκαΐλιους, Ντονάτας Μοτιεγιούνας, Παούλιους Γιανκούνας, Ντομάντας Σαμπόνις.

Σέντερ: Γιόνας Βαλαντσιούνας, Αρτούρας Γκουντάιτις, Ρομπέρτας Γιαφτόκας, Αντάνας Καβαλιάουσκας, Ντάριους Λαβρίνοβιτς.