Η αγωνιστική περίοδος ολοκληρώνεται και με τον καιρό, πλησιάζουν οι διεθνείς διοργανώσεις. Η μεγαλύτερη εξ αυτών, είναι στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, όπου οι 12 κορυφαίες ομάδες του πλανήτη, θα τεθούν αντιμέτωπες για την κατάκτηση ενός εκ των τριών μεταλλίων, του μεγαλύτερου διεκδικήσιμου τίτλου. Η διοργάνωση αυτή μάλιστα, γίνεται με «χρώμα» ΝΒΑ.

Το Basketblog.gr, σας παρουσιάζει όλους τους παίκτες που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το προολυμπιακό τουρνουά, προερχόμενους από το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη. Τους πρωταγωνιστές, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να «σπρώξουν» την πατρίδα τους προς την Ολυμπιακή διάκριση.

Ολυμπιακοί Αγώνες

1ος όμιλος

Στον πρώτο όμιλο, συμμετέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αυστραλία, η Βενεζουέλα και η Κίνα, περιμένοντας δύο ακόμη χώρες που θα τις «πλασιώσουν» από τους δύο προκριματικούς ομίλους. Οι δύο τελευταίες, δε διαθέτουν κάποιον NBAer στο ρόστερ τους, με τους Λατίνους να ξεκινούν μόλις να κερδίζουν την αναγνώριση παγκοσμίως στον χώρο του μπάσκετ και την χώρα της Άπω Ανατολής να έχει να βρει ηγέτη στο πρόσωπο ενός «αστέρα» της, ουσιαστικά, από την εποχή του Γιάο Μινγκ. Οι δύο πρώτες χώρες βέβαια, έχουν και… περίσσευμα από παίκτες του κορυφαίου πρωταθλήματος.

ΗΠΑ

Η έκπληξη, εδώ, θα ήταν να υπήρχε έστω και… ένας παίκτης από άλλο πρωτάθλημα, πέραν του ΝΒΑ. Η «αστερόεσσα», έρχεται στο Ρίο με όλα σχεδόν τα «όπλα» της, καθώς ο Κόμπι Μπράιαντ δε θέλησε η τελευταία του παράσταση να είναι στη Βραζιλία, ενώ ο Μπλέικ Γκρίφιν επίσης δε θα ενισχύσει την προσπάθεια της χώρας του. Κι ας μην είναι στην αποστολή αυτοί οι δύο, υπάρχουν άλλοι 30 «φιναλίστ» που «τρομάζουν», στην τελευταία διοργάνωση του Μάικ Σιζέφσκι ως προπονητή, αφού από την επόμενη χρονιά στον πάγκο θα βρίσκεται ο Γκρεγκ Πόποβιτς.

Η προεπιλογή των Ηνωμένων Πολιτειών (και… χαρά στο κουράγιο του «Coach-K» που πρέπει να επιλέξει μόλις 12), αποτελείται από τους: ΛαΜάρκους Όλντριτζ, Καρμέλο Άντονι, Χάρισον Μπαρνς, Μπράντλει Μπιλ, Τζίμι Μπάτλερ, Μάικ Κόνλι, ΝτεΜάρκους Κάζινς, Στεφ Κάρι, Άντονι Ντέιβις, ΝτεΜαρ ΝτεΡοζάν, Αντρέ Ντράμοντ, Κέβιν Ντουράντ, Κένεθ Φαρίντ, Ρούντι Γκέι, Πολ Τζορτζ, Ντρέιμοντ Γκριν, Μπλέικ Γκρίφιν, Τζέιμς Χάρντεν, Γκόρντον Χέιγουορντ, Ντουάιτ Χάουαρντ, Αντρέ Ιγκουντάλα, Κάιρι Ίρβινγκ, ΛεΜπρόν Τζέιμς, ΝτιΆντρε Τζόρνταν, Κάχι Λέοναρντ, Κέβιν Λαβ, Κρις Πολ, Κλέι Τόμπσον, Τζον Ουόλ, Ράσελ Ουέστμπρουκ.

usa-30-paiktes

Αυστραλία

Δεν πάει και πολύ πίσω η χώρα των «καγκουρό». Κατάφερε με δύο θριάμβους επί της Νέας Ζηλανδίας, να προκριθεί απευθείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, και αυτό μπορεί να βρει εξήγηση στο γεγονός, ότι στο ρόστερ της υπάρχουν 7 NBAers. Μία ομάδα, που δε θα ήταν διόλου υπερβολικό να πούμε, ότι μπορεί να «κυνηγήσει» κάποιο μετάλλιο, καθώς αρκετοί εξ αυτών δεν παίζουν απλά στο ΝΒΑ, αλλά πρωταγωνιστούν κιόλας στο πιο υψηλό επίπεδο του πρωταθλήματος αυτού. Η «παροικία», πάντως, αναμένεται να μεγαλώσει, αφού Αυστραλός είναι και ο υποψήφιος για θέση μέσα στις πρώτες δύο επιλογές του προσεχούς draft, ο Μπεν Σίμονς.

Οι NBAers των Αυστραλών: Πάτι Μιλς, Κάμερον Μπέρστοου, Άντριου Μπόγκουτ, Μάθιου Ντελαβεντόβα, Άρον Μπέινς, Τζο Ίνγκλις, Ντάντε Έξουμ.

australia-rio

2ος όμιλος

Στο συγκεκριμένο όμιλο, υπάρχουν ήδη πέντε ομάδες, με περισσότερες εξ αυτών να έχουν στο ρόστερ τους NBAers. Αργεντινή, Ισπανία, Βραζιλία, Λιθουανία, Νιγηρία έχουν ήδη διαμορφώσει έναν πολύ δυνατό όμιλο και σε περίπτωση πρόκρισης της Εθνικής σε αυτό τον όμιλο, κάθε ματς θα φέρει ξεχωριστές… αναμνήσεις.

Βραζιλία

Ο Νίκος Ζήσης δε θα συμμετάσχει στο προολυμπιακό τουρνουά και κατ’ επέκταση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά τη δήλωση απόσυρσής του από την Εθνική μας ομάδα. Κάπως έτσι, δε θα βρει μπροστά του τον Άντερσον Βαρεζάο, ο οποίος του είχε στερήσει τη συμμετοχή στις πιο ένδοξες στιγμές της ελληνικής αποστολής το 2006, με αποκορύφωμα την «κατοστάρα» στους Αμερικανούς. Ο σχεδόν 34ρονος πλέον Βαρεζάο, έχει ξεκαθαρίσει πως θα ακολουθήσει την αποστολή της Βραζιλίας, ενώ δήλωσε ενθουσιασμένος που θα παίξει μπροστά στο κοινό της χώρας του, παρότι θα έχει προηγηθεί μια κοπιαστική σεζόν, που ξεκίνησε με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς και θα τελειώσει (είτε τα ξημερώματα της Τρίτης στον 7ο τελικό με την Οκλαχόμα, είτε στους Τελικούς του ΝΒΑ) με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Μαζί του, θα βρίσκεται και ο σέντερ των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, Νενέ. Ο Τιάγκο Σπλίτερ, με τη σειρά του, θα είναι σχολιαστής και θα παρακολουθεί από τα δημοσιογραφικά θεωρεία τις προσπάθειες των συμπατριωτών του, ενώ ερωτηματικό αποτελεί η συμμετοχή του γκαρντ των Λος Άντζελες Λέικερς, Μαρσελίνιο Χουέρτας, καθώς και του γκαρντ των Ουόριορς, Λεάντρο Μπαρμπόσα. Ο Ραούλ Νέτο, πάντως, έχει δηλώσει ανυπόμονος για τη διοργάνωση από το Μουντομπάσκετ του 2014, ενώ οι Μπρούνο Καμπόκλο, Λούκας Νογκέιρα (Τορόντο) και Κριστιάνο Φελίσιο (Σικάγο Μπουλς) μπορεί να συμπληρώσει μια δυνατή ομάδα από NBAers, που μπορεί να φτάσει ακόμη και τους 8 παίκτες. Όλα αυτά, εφόσον παράλληλα ο Ρουμπέν Μανιάνο επιλέξει να εμπιστευτεί τους τέσσερις τελευταίους και νεότερους, που πηγαινοέρχονται μεταξύ ΝΒΑ και Αναπτυξιακής Λίγκας.

Οι NBAers της Βραζιλίας: Άντερσον Βαρεζάο, Νενέ, Ραούλ Νέτο, Μπρούνο Καμπόκλο, Λούκας Νογκέιρα, Κριστιάνο Φελίσιο, Μαρσελίνιο Χουέρτας (;), Λεάντρο Μπαρμπόσα (;)

Ισπανία

Η «Βασίλισσα» της Ευρώπης, επέστρεψε πέρυσι στο θρόνο της, καταφέρνοντάς τα χωρίς να έχει και πάλι αρκετούς παίκτες στη διάθεσή της. Ο Σέρτζιο Σκαριόλο, δεν άκουσε καλά νέα μόνο από τον Μάρκ Γκασόλ, ο οποίος υπέστη κάταγμα στο πόδι του κι έχασε όλη την υπόλοιπη σεζόν με τους Μέμφις Γκρίζλις. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν ασφαλώς ο Πάου Γκασόλ, ο Νίκολα Μίροτιτς και ακόμη ο Χοσέ Καλντερόν. Ο τελευταίος, μετά από τόσους τραυματισμούς και μια σεζόν, όπου είχε τραβήξει αρκετό «κουπί» στους Νιου Γιορκ Νικς, δήλωσε πως θέλει να ενισχύσει την πατρίδα του, κάνοντας ίσως τρεις τους NBAers της Ισπανίας. Ο Σερζ Ιμπάκα, είχε «εκτοπιστεί» πέρυσι λόγω της παρουσίας του Μίροτιτς και μάλλον η «συνταγή» αυτή θα συνεχίσει να ακολουθείται.

Οι NBAers της Ισπανίας: Πάου Γκασόλ, Νίκολα Μίροτιτς, Χοσέ Καλντερόν

esp-panigiri-ltu

Αργεντινή

Στην ομάδα αυτή, υπάρχει η μεγάλη επιστροφή για έναν τελευταίο «χορό». Παρότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα έχει σβήσει 39 κεράκια, ο Μανού Τζινόμπιλι δήλωσε δυναμικά «παρών» και η «Αλμπισελέστε» θα έχει τον «γερόλυκο» των Σαν Αντόνιο Σπερς ως ηγέτη της. Ο ίδιος, θα πλαισιωθεί από τον έτερο «πιστό στρατιώτη», τον Λουίς Σκόλα, ο οποίος έχει επιλεγεί από την Ολυμπιακή Ομοσπονδία της Αργεντινής, ως ο σημαιοφόρος της χώρας στην τελετή έναρξης.

Οι NBAers της Αργεντινής: Μανού Τζινόμπιλο, Λουίς Σκόλα

ginobili-panigirizei-argentina

Λιθουανία

Η μεγάλη αυτή σχολή, έχει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού δύο NBAers κι έναν υποψήφιο με υψηλές προσδοκίες. Περιμένοντας την προώθηση του Ντομάντας Σαμπόνις από το Πανεπιστήμιο της Γκονζάγκα, έχουν ήδη να νιώθουν υπερήφανοι για το γεγονός, ότι ο Γιόνας Βαλαντσιούνας είναι μέσα στους κορυφαίους «δεινόσαυρους» του Τορόντο, ενώ ο Γιόνας Καζλάουσκας έχει συζητήσει και με τον Ντονάτας Μοτιεγιούνας, που πέρυσι είχε ξεκαθαρίσει πως θα απουσίαζε από το Ευρωμπάσκετ, όπου η χώρα του κατετάγη δεύτερη. Το τοπίο παραμένει «θολό», αλλά υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία από τον έμπειρο κόουτς και για τον παίκτη των Χιούστον Ρόκετς.

Οι NBAers της Λιθουανίας: Γιόνας Βαλαντσιούνας, Ντομάντας Σαμπόνις, Ντονάτας Μοτιεγιούνας (;)

maciulis-panigirizei me skimeno kefali-lith-georgia

Νιγηρία 

Δεν είναι μικρή η σκληρή άναμνηση που διατηρούμε από τη συγκεκριμένη ομάδα. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πάντως, δε βρίσκεται τυχαία και οι δύο NBAers της μπορεί να την οδηγήσουν σε αποτελέσματα-«εκπλήξεις». Πρόκειται για τον Φέστους Εζίλι, πρωταθλητή με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και «καταλύτη» του αγώνα που τους έδωσε το «δαχτυλίδι» με τους Καβαλίερς στο έκτο ματς της σειράς, καθώς και τον Αλ-Φαρούκ Αμινού, που έχει σημειώσει τρομερή πρόοοδο με την φανέλα των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς. Μαζί με ένα αξιόμαχο σύνολο στο υπόλοιπό του, οι Αφρικανοί είναι ικανοί για τη «ζημιά».

Οι NBAers της Νιγηρίας: Φέστους Εζίλι, Αλ-Φαρούκ Αμινού

ezeli-tropaio-africa

Προολυμπιακά τουρνουά

Τορίνο

Στο τουρνουά, όπου συμμετάσχει η Εθνική μας ομάδα, δε συναντούμε πολλούς NBAers. Μπορεί να σταθούν αρκετοί, όμως, για να παίξουν ουσιώδη ρόλο στην προσπάθεια για το μοναδικό «εισιτήριο» που οδηγεί στο Ρίο. Μοναδική ομάδα χωρίς NBAer, είναι το Ιράν. Βέβαιος από τους υπάρχοντες, φυσικά, δεν είναι ο φαινόμενος ως πιο εξελίξιμος και πιο λαμπερός εξ αυτών…

Ελλάδα

Ο Νικ Καλάθης επέστρεψε στον Παναθηναϊκό, λίγο αργότερα ο Κώστας Παπανικολάου θα ακολουθούσε τον ίδιο δρόμο για τον Ολυμπιακό και απέμειναν οι Γιάννης Αντετοκούνμπο, Κώστας Κουφός, Οι διφορούμενες δηλώσεις του πρώτου, αφήνουν ένα «μουντό τοπίο» σχετικά με τη συμμετοχή του, ενώ ο δεύτερος δεν έχει προβεί σε δηλώσεις επιβεβαίωσης ή διάψευσης, κάτι που σημαίνει ότι λογικά θα είναι στη διάθεση του Φώτη Κατσικάρη. Η «Επίσημη Αγαπημένη», σε περίπτωση μη παρουσίας του «Αντέτο», μαζί με τις αποσύρσεις των Σπανούλη-Ζήση, θα χρειαστεί αρκετή αναζήτηση και σε… όχι μόνο μία «δεξαμενή» για να βγει παίκτες που να ανταποκριθούν στην επερχόμενη πρόκληση.

Οι NBAers της Ελλάδας: Κώστας Κουφός, Γιάννης Αντετοκούνμπο (;)

Ιταλία

Η απορία που υπήρχε γύρω από το αν οι εκπρόσωποι της «Σκουάντρα Ατζούρα» θα παίξουν στο προολυμπιακό λύθηκαν και οι Ντανίλο Γκαλινάρι, Μάρκο Μπελινέλλι θα είναι παρόντες. Άγνωστό είναι το κατά πόσο μπορεί να προσφέρει ο ελεύθερος πια Αντρέα Μπαρνιάνι, ο οποίος μη ευρισκόμενος σε κάποιο σύλλογο, δε θα διαθέτει αγωνιστικό ρυθμό. Οι δύο πρώτοι, πάντως, μαζί με τον Σάντρο Τζεντίλε, θα συμπληρώσουν την τριάδα που θα επιχειρήσει να υπερασπιστεί την έδρα της διοργανώτριας χώρας.

Οι NBAers της Ιταλίας: Ντανίλο Γκαλινάρι, Μάρκο Μπελινέλλι

ita-panigiriki-eurobasket-2015

Κροατία

Διαδεχόμενος τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς, ο Άτσο Πέτροβιτς έχει το καθήκον του να πετύχει, κάτι που μοιάζει ακατόρθωτο εδώ και χρόνια για τους Κροάτες: Να τους… συσπειρώσει. Στην προσπάθεια του αυτή, θα έχει ως συμπαραστάτες και τους δύο παίκτες ορμώμενους εξ Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Μάριο Χεζόνια είναι ένα από τα μεγάλα «στοιχήματα» του κροατικού μπάσκετ και ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς έχει μια σταθερά θετική παρουσία με την φανέλα των Μπρούκλιν Νετς. Αμφότεροι βέβαια, καλούνται να αποδείξουν μαζί με τους υπόλοιπους, αν μπορούν να βάλουν «κάτω» τους εγωισμούς τους και να οδηγήσουν την χώρα τους επιτέλους σε μια επιτυχία.

Οι NBAers της Κροατίας: Μάριο Χεζόνια, Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς

bogdanovic-cro-skoplje

Μεξικό

Βεβαίως και διαθέτει το Μεξικό το δικό του «αντιπρόσωπο». Ήταν μάλιστα, για ένα διάστημα συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μιλγουόκι, έχοντας μετακομίσει εδώ και περίπου 3.5 μήνες στους Σάρλοτ Χόρνετς. Ο λόγος γίνεται για τον Χόρχε Γκουτιέρες, ο οποίος μαζί με τον Γκουστάβο Αγιόν, θα αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες απειλές της Εθνικής μας, στον πρώτο όμιλο για το δρόμο προς το Ρίο.

Ο Γκουτιέρες, είναι ο μοναδικός NBAer του Μεξικού.

gutierrez-mexico-panigirizei

Τυνησία

Και η χώρα της Βόρειας Αφρικής έχει μόλις έναν εκπρόσωπο στο ΝΒΑ. Αυτός είναι ο Σαλά Μεζρί, ο οποίος αφού στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με τη Ρεάλ Μαδρίτης, εγκαταστάθηκε στο Τέξας, για λογαριασμό των Ντάλας Μάβερικς.

Όπως είναι λογικό, ο θηριώδης σέντερ είναι και το «σημείο αναφοράς» της εν λόγω ομάδας.

mejri-tunisia

Μανίλα

Πρόκειται ίσως για τον πιο σκληρό όμιλο των προολυμπιακών τουρνουά. Κι αυτό, γιατί κάποια εκ των Γαλλίας, Τουρκίας, Καναδά και Σενεγάλης (αντίπαλός μας το 2014, στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας) θα είναι η μοναδική που θα απολαύσει το ταξίδι στο Ρίο. Νέα Ζηλανδία και Φιλιππίνες, συγκεντρώνουν μικρότερες πιθανότητες, μη διαθέτοντας NBAers και παρότι η δεύτερη είναι διοργανώτρια του εν λόγω τουρνουά.

Γαλλία

Μετά από αρκετά ερωτηματικά που «πλανώντο» για τον Βενσάν Κολέ, τελικά μόλις δύο παίκτες αγωνιζόμενοι στο ΝΒΑ, δε θα ακολουθήσουν την χάλκινη πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ρουντί Γκομπέρ και Εβάν Φουρνιέ θα απουσιάσουν, αλλά οι υπόλοιποι θα κρατήσουν τον περσινό τους λόγο, για το ότι θα μείνουν στο πλευρό της πατρίδας τους, στην νέα της περιπέτρια.

Οι NBAers της Γαλλίας: Τόνι Πάρκερ, Μπορίς Ντιαό, Νικολά Μπατούμ, Αλεξί Αζινσά, Ζοφρέ Λοβέρν

Καναδάς

Ομάδα με 9 NBAers. Εξαιρετικά ενδιαφέρον νούμερο, για μια χώρα που μπορεί να εισέλθει δυναμικά στα μπασκετικά δρώμενα. Μπορεί ο Στιβ Νας να απουσιάζει, αλλά υπάρχουν αρκετοί εξαιρετικά ταλαντούχοι, προεξαρχόντων των Άντριου Ουίγκινς, Άντονι Μπένετ, Τρίσταν Τόμπσον και Κέλι Ολίνικ, ικανότατων να οδηγήσουν στην επιτυχία την ομάδα τους. Μπορεί, άραγε, να αφήσει εκτός Ολυμπιάδας τη Γαλλία ο ενισχυμένος Καναδάς, εφόσον όλοι οι παίκτες του από το κορυφαίο πρωτάθλημα είναι διαθέσιμοι;

Οι NBAers του Καναδά: Τρίσταν Τόμπσον, Κέλι Ολίνικ, Άντονι Μπένετ, Κόρι Τζόζεφ, Άντριου Νίκολσον, Ντουάιτ Πάουελ, Ρόμπερτ Σακρ, Νικ Στάουσκας, Άντριου Ουίγκινς

olynyk-canada

Τουρκία

Η εποχή των «παχιών αγελάδων» με παίκτες, όπως ο Τούρκογλου, ο Οκούρ και… σία που δέσποζαν στα παρκέ του ΝΒΑ, έχει περάσει για τους Τούρκους. Με τον Εργκίν Αταμάν, επιχειρούν να εισέλθουν σε μια νέα εποχή δόξας, μην έχοντας σιγουριά στο πόσοι παίκτες από το ΝΒΑ θα ακολουθήσουν. Ο αποκλεισμός του Ενές Καντέρ, λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων, οδήγησε στο να υπάρχει μόνο η επιλογή του Ερσάν Ιλιασόβα.

Ο τελευταίος, όντας ο… τελευταίος των NBAers, έχει εκφράσει την απόλυτη πεποίθηση για παρουσία στην Ολυμπιάδα.

ilyasova-turkey-france

Σενεγάλη

Η αφρικανική χώρα συνεχίζει την προσπάθειά της να βρίσκεται στα μεγαλύτερα μπασκετικά γεγονότα, έχοντας το δικό της μεγάλο «αστέρα». Αυτός δεν είναι άλλος από τον Γκορτζί Ντιένγκ, με τον παίκτη των Μινεσότα Τίμπεργουλβς να είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στην πρόκληση του να «κουβαλήσει» πάλι την ομάδα στις πλάτες του.

Είναι, λοιπόν, ο μοναδικός NBAer της Εθνικής Σενεγάλης.

Βελιγράδι

Είναι ένα τουρνουά με ξεκάθαρο φαβορί και… μισή εκπροσώπηση από το ΝΒΑ. Κι αυτό, γιατί η Τσεχία, η Ιαπωνία και η Ανγκόλα δεν έχουν παίκτη από το κορυφαίο πρωτάθλημα στο ρόστερ τους, με την πρώτη μόνο να εναποθέτει μερικές ελπίδες στον Τόμας Σατοράνσκι, που είχε επιλεγεί το 2012 από τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, στο σχετικό draft.

Σερβία

Οι «Πλάβι» παίζουν στην έδρα τους, έχουν σταθερή παρουσία στην κορυφή του κόσμου και θα ήταν τουλάχιστον αποτυχία, αν αποκλειστούν από την Ολυμπιάδα. Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, θα έχει στη διάθεσή τους τρεις NBAers, προκειμένου να να στείλει την ομάδα του σε άλλη μια μεγάλη διοργάνωση, διατηρώντας πάντα υψηλές προσδοκίες, λόγω των δύο εξαιρετικών πορειών σε Μουντομπάσκετ 2014 και Ευρωμπάσκετ 2015.

Οι NBAers της Σερβίας: Νεμάνια Μπιέλιτσα, Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, Νίκολα Γιόκιτς

Πουέρτο Ρίκο

Μπορεί να μην είναι φαβορί, αλλά τους… τέσσερις NBAers του, τους έχει! Ξεκινώντας από τον Τζέι Τζέι Μπαρέα, το νησί πλησίον των Ηνωμένων Πολιτειών είναι έτοιμο να κάνει την έκπληξη και να «κλέψει» τη θέση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι NBAers του Πουέρτο Ρίκο: Τζέι Τζέι Μπαρέα, Σαμπάζ Νάπιερ, Μορίς Χάρκλες, Τζον Όλαντ

barea-puerto-rico

Λετονία

Η ελπίδα λέγεται… Κρίσταπς! Ο Πορζίνγκις, εκτός του ότι διακρίνεται με την φανέλα των Νιου Γιορκ Νικς, έχει γίνει και «εθνικός ήρωας» για τους Λετονούς, οι οποίοι περιμένουν να τους κατευθύνει προς την υπέρβαση.

Ο νεαρός «αστέρας», είναι και ο μοναδικός NBAer της ομάδας.