Μετά την ήττα στην πρεμιέρα των Ολυμπιακών Αγώνων από τη Γαλλία, οι ΗΠΑ παρουσιάστηκαν εμφανώς βελτιωμένες κόντρα στο σαφώς πιο αδύναμο Ιράν και επικράτησαν με χαρακτηριστική άνεση με 120-66, κάνοντάς τα όλα τέλεια σε επίθεση και άμυνα.

Γενικότερα, οι Αμερικανοί υλοποίησαν την καλύτερή τους εμφάνιση από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019, και έχοντας 38 πόντους στο ανοιχτό γήπεδο αλλά και 37 από λάθη του αντιπάλου κατάφεραν από νωρίς να χτίσουν μια ηχηρή διαφορά, που η χαοτική απόσταση στη δυναμικότητα δε θα μπορούσαν να ανατρέψουν.

Συνολικά, ο Gregg Popovich είδε τους παίκτες του να έχουν διάθεση στην άμυνα (10 κλεψίματα/ 10 τάπες) και στην επίθεση να ξεπερνούν το φράγμα των 100 πόντων 5 λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα αλλά και τους 105 3.5 λεπτά πριν από αυτό, ενώ 6 αθλητές του κινήθηκαν σε διψήφιες αποχρώσεις πόντων, με μπροστάρη τον Damian Lillard, που πέτυχε 21 πόντους με 7-13 τρίποντα (και 5 ασίστ).

Από την άλλη μεριά, πρώτος σκόρερ ήταν ο σπουδαίος Hamed Haddadi που τελείωσε το ματς με 15 πόντους και 4 επιθετικά ριμπάουντ σε 22 αγωνιστικά λεπτά, ενώ ο Jamshidijafarabadi ήταν ο δεύτερος με 14 πόντους -αλλά με 14 σουτ.

Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία ΕΔΩ.