Με την επίσημη ανακοίνωση του ρόστερ της Εθνικής ομάδας της Ισπανίας, έχουν πλέον συμπληρωθεί όλα τα ρόστερ που θα βρεθούν εντός ολίγων ημερών στο Τόκιο για την τελική φάση των Ολυμπιακών Αγώνων, με το ΝΒΑ να παραδίδει ακόμα μια σύσσωμη παρουσία!

Ουσιαστικά, αν κρίνουμε από το γεγονός πως στις 3 τελευταίες διοργανώσεις μια ομάδα με 12 παίκτες της εν λόγω λίγκας, οι ΗΠΑ, πανηγύριζαν με χαρακτηριστική άνεση την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, γίνεται άμεσα αντιληπτό το γεγονός πως μια χώρα με όσο το δυνατόν περισσότερους αθλητές σε αυτή έχει αυτόματα και πιο πολλές πιθανότητες για μια μεστή πορεία στο θεσμό.

Εκτός των Αμερικανών, που έχουν 12 παίκτες από το ΝΒΑ για ακόμα μια διοργάνωση, αρκετές χώρες έχουν πλήθος αθλητών από την κορυφαία μπασκετική λίγκα του πλανήτη.

Πιο συγκεκριμένα, η Νιγηρία είναι αυτή που έχει τα ηνία των υπόλοιπων χωρών με 8 συμμετοχές και εν γένει 9 παίκτες που έχουν περάσει από το ΝΒΑ, ενώ από κοντά ακολουθεί και η Αυστραλία -που έχασε την τεράστια ευκαιρία για ένα μετάλλιο στο Ρίο– με 7 παρουσίες.

Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως και η Γαλλία και η Ισπανία, κράτη με λαμπρή παρουσία στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού εδώ και πάμπολλα χρόνια, έχουν σαφώς λιγότερους αθλητές από τις προαναφερθείσες χώρες, μετρώντας 5 και 4 αντίστοιχα.