Μεγάλη εμφάνιση και μεγάλη νίκη για την Εθνική ομάδα της Αυστραλίας, που ξεπέρασε το εμπόδιο της μαχητικότατης Ιταλίας έστω και δύσκολα με 86-80 και έφτασε τις 2 νίκες σε ισάριθμα ματς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Το παιχνίδι ήταν ένα απόλυτο ντέρμπι μέχρι και τις ύστατες στιγμές του, με τις 10 αλλαγές στο σκορ αλλά και το γεγονός πως η μεγαλύτερη διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο δε ξεπέρασε τους 8 πόντους να αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.
Η κυριαρχία ωστόσο των Aussies σε ριμπάουντ (44- 28) και ασίστ (26-15) έγειρε σταδιακά την πλάστιγγα υπέρ τους και τους έφερε στην επόμενη φάση του τουρνουά.

Ο πρώην μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού, Jock Landale, ήταν ο κορυφαίος παίκτης των νικητών με 18 πόντους (7-11 σουτ, 6-9 βολές) και 5 ριμπάουντ, ενώ σε διψήφιες αποχρώσεις πόντων κινήθηκαν επίσης και οι Kay (15), Mills (16), Baynes (14) και Ingles (14), με τον forward των Utah Jazz πέτυχε ένα τεράστιο τρίποντο 2.5′ πριν το απόλυτο φινάλε για να κάνει το σκορ 80-73 και να δώσει ένα ηχηρό προβάδισμα στους Boomers.

Στα τελευταία δευτερόλεπτα, η ψυχραιμία των Matisse Thybulle και Patty Mills από τη γραμμή των βολών -που καθιέρωσαν το σκορ στο +5 με 14” και 8” για τη λήξη- καθάρισαν την υπόθεση νίκης.

Από την άλλη μεριά, οι Simone Fontecchio και Nico Mannion ήταν οι πρώτοι σκόρερ της αναμέτρησης, σταματώντας στους 22 και 21 πόντους αντίστοιχα, ενώ η πολύ κακή παρουσία των Gallinari- Melli (5 πόντοι συνολικά/ 2-8 σουτ) έπαιξε καθοριστικό ρόλο…

 

Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά ΕΔΩ.