Με τον Ricky Rubio να υλοποιεί μια εξαιρετική εμφάνιση και να ηγείται μιας σπουδαίας αρμάδας παικτών, η Ισπανία κατάφερε να “ξυπνήσει” μετά την πρώτη περίοδο και να ξεπεράσει το εμπόδιο της Αργεντινής, επικρατώντας με 81-71 στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πιο συγκεκριμένα, ο PG των Minnesota Timberwolves βρέθηκε σε δαιμονιώδη κατάσταση και μέτρησε 26 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, στατιστικά που απλά επιβεβαιώνουν την κορυφαία του αύρα αλλά δεν λένε όλη την αλήθεια για το πόσο συναρπαστικός ήταν.

Ταυτόχρονα, και οι Sergio Llull- Pau Gasol ήταν άξιοι αρωγοί της προσπάθειας του MVP του περασμένου Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τον τελευταίο μάλιστα να αγγίζει το double double με 9 πόντους και 8 ριμπάουντ -τα 3 επιθετικά- (και 2 ασίστ) και να αποδεικνύει ξανά το τεράστιο ταπεραμέντο του.

Οι Rojas κατάφεραν να δεχτούν μόλις 9 πόντους στην 2η περίοδο, ενώ έτρεξαν από τότε 3 σερί της τάξης του -τουλάχιστον- 10-0, στοιχείο που σταδιακά μεγιστοποιούσε την απόσταση με την κουρασμένη και εκνευριστική Αργεντινή, που υπέπεσε σε 24 ολόκληρα λάθη.

Για τους ηττημένους, διακρίθηκε μονάχα ο Nicolas Laprovittola, που σταμάτησε στους 27 πόντους και τις 4 ασίστ, ενώ οι Facundo Campazzo και Luis Scola κινήθηκαν σε αρκετά ρηχά νερά, και πέτυχαν αθροιστικά μόλις 23 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ…

Δεδομένης της τελικής διαφοράς αλλά και της τεράστιας μαθηματικά ήττας από την Σλοβενία στην πρεμιέρα (-18), είναι αρκετά ασφαλές να ισχυριστεί κανείς πως η Ψυχή” δε μπορεί να ελπίζει στην κατάληψη της τρίτης καλύτερης θέσης.

 

Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία ΕΔΩ