Ο Πάου Γκασόλ, ήταν ένας εκ των αθλητών που έχουν εκφράσει έντονα τις ανησυχίες τους, αναφορικά με τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο, από πλευράς υγιεινής. Ο κίνδυνος της μόλυνσης από το κουνούπι Aedes Aegypti, το οποίο μεταφέρει τον ιό Ζίκα, είναι ορατός άλλωστε, με τις υγειονομικές αρχές να βλέπουν το αίτημά τους για αναβολή των Αγώνων να απορρίπτεται, χωρίς να σταματούν σαφώς να κρούουν τον «κώδωνα του κινδύνου».

Ο Γκασόλ, τελικά, θα αγωνιστεί κανονικά στη Βραζιλία για τη μεγάλη πρόκληση που έχει θέσει στον εαυτό της η Εθνική Ισπανίας, που δεν είναι άλλη από το να βρει επιτέλους την ευκαιρία να κερδίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και να φτάσει στην κορυφή του κόσμου. Η απόφασή του αυτή, όμως, δεν έχει απομακρύνει τους ενδοιασμούς του για τους κινδύνους που ελλοχεύουν, κυρίως για τη συνέχεια της ζωής του, η οποία σε μερικά χρόνια θα τον βρει, όπως είναι λογικό, εκτός αγωνιστικού χώρου και περισσότερο σε θέση να δημιουργήσει τη δική του οικογένεια. 

Με τον φόβο αυτόν, όπως μεταδίδει η «El Confidencial», αποφάσισε μαζί με τη σύζυγό του, να επισκεφθούν με άνθρωπο της ασφαλείας τους στις 22 Ιουλίου, το Κέντρο Στειρότητας της Βαλένθια. Εκεί, μετά τις απαραίτητες εξετάσεις, ο Γκασόλ έδωσε το σπέρμα του προς κατάψυξη. Η κίνηση αυτή, με το σπέρμα του να έχει μπει σε κατάσταση κρυο-στάσης στους -196 βαθμούς Κελσίου, αφορά την κοινή επιθυμία του ζευγαριού να γίνουν γονείς, ανησυχώντας μήπως ακόμη και το τσίμπημα του προαναφερθέντος κουνουπιού, στοιχίσει την ικανότητα του Γκασόλ για τεκνοποίηση.

gasol-kentro-steirotitas

 

Η ισπανική ομοσπονδία είχε δώσει εκείνη τη μέρα ειδική άδεια, ώστε να λείψει ο νέος σέντερ των Σαν Αντόνιο Σπερς από την προπόνηση. Πλέον έχει ταξιδέψει στο Ρίο, έχοντας πάρει την απαραίτητη προφύλαξη για το μέλλον.

 

I’ve enjoyed an incredible weekend with my girlfriend in Mexico! #Happy #Love He disfrutado de un fin de semana increíble con mi novia en México! #Feliz #Amor

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Pau (@paugasol) στις Μάι 16, 2016, 9:07πμ PDT