Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο προκρίθηκε, όπως αναμενόταν, η Σερβία, μετά την άνετη επικράτησή της με 108-77 επί του Πουέρτο Ρίκο στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά του Βελιγραδίου.

Ωστόσο, το εντυπωσιακό είναι ότι μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς με δηλώσεις του άφησε σαφείς αιχμές για τους Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, Νίκολα Μιλουτίνοφ και Όγκνιεν Κούζμιτς και η κλήση τους από τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Σερβίας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο αποτελεί τεράστιο ερωτηματικό, ίσως και… απίθανη.

«Έγιναν κάποια πράγματα που δεν ήταν ωραίια για τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας. Η πόρτα μας ήταν ορθάνοιχτη, αλλά κάποιοι επέλεξαν έναν πολύ άσχημο τρόπο για να αποχωρήσουν. Κάθε αποχώρηση είναι απόλυτα νόμιμη, αλλά το να επιλέγεις αυτόν τον δρόμο δεν είναι σωστό. Δεν υπάρχει έτσι σεβασμός στα δεκαέξι παιδιά που προσπάθησαν. Ο Βλάντιμιρ (Στίματς) είναι η καρδιά της ομάδας και ό,τι έχει καταφέρει, το έκανε χάρη στη δουλειά του. Αυτό είναι που αγαπώ σε μια ομάδα και το οποίο τονίζω. Δεν μπορεί να με επηρεάσει κάτι άλλο», ανάφερε χαρακτηριστικά ο Σέρβος κόουτς προϊδεάζοντας ίσως για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.