Μετά τον χαμένο τελικό του 2016 (Ρίο), η εθνική ομάδα της Σερβίας έχει φέτος ως απόλυτο στόχο την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην επερχόμενη Ολυμπιάδα του Τόκιο.

Και για να καταφέρει κάτι αντίστοιχο θα πρέπει πρώτα να περάσει από το Προολυμπιακό τουρνουά που θα διοργανώσει η ίδια στο Βελιγράδι (29 Ιουνίου- 4 Ιουλίου), με τον Sasha Djordjevic να συγκροτεί μια μίνι dream team με 6 NBAers και αρκετούς νυν και πρώην παίκτες των «αιωνίων», Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού!

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά το ελληνικό ενδιαφέρον, στο τουρνουά της Σερβίας κλήθηκαν οι Milos TeodosicNemanja Nedovic, Nikola Milutinov, Aleksej Pokusevski και Miroslav Raduljica, που θα χαρίσουν μια νότα της χώρας μας στη ομόθρησκη χώρα των Βαλκανίων, ενώ ο Nikola Jokic -ο φετινός MVP όπως όλα δείχνουν του ΝΒΑ– υπογράφει εν πολλοίς την ποιότητα των εξ Αμερικής παικτών του Djordjevic, που επίσης είχε περάσει από την Ελλάδα, ως προπονητής του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά η αποστολή:

Milos Teodosic, Stefan Jovic, Vasilije Micic, Aleksa Avramovic, Bogdan Bogdanovic, Danilo Andjusic, Ognjen Jaramaz, Branko Lazic, Nikola Kalinic, Vladimir Lucic, Ognjen Dobric, Dragan Milosavljevic, Nemanja Bjelica, Dejan Davidovac, Filip Petrusev, Dalibor Ilic, Nikola Milutinov, Boban Marjanovic, Miroslav Raduljica, Alen Smailagic, Marko Guduric, Nikola Jokic, Aleksej Pokusevski, Vanja Marinkovic, Nemanja Nedovic.

Αξίζει να αναφερθεί πως από την εν λόγω 25άδα θα παραμείνουν μονάχα 12 παίκτες, με τους NBAers και τους παίκτες της EuroLeague να συγκεντρώνουν προφανώς τις περισσότερες πιθανότητες.