Η αρμάδα του Nick Nurse ανακοίνωσε την προεπιλογή της για το προολυμπιακό τουρνουά το οποίο θα φιλοξενήσει και στο οποίο θα βρίσκεται μεταξύ άλλων και η εθνική μας.

Ο coach των Toronto Raptors και της Εθνικής ομάδας του Καναδά δεν θα έχει στην διάθεση του τους Murray ο οποίος έχει υποστεί ρήξη χιαστού αλλά και τον Gilgeous Alexander.

Αναλυτικότερα οι επιλογές του πολύπειρου coach: Κάιλ Αλεξάντερ (Φουενλαμπράδα), Νίκελ Αλεξάντερ-Ουόκερ (Πέλικανς), Αρ Τζέι Μπάρετ (Νικς), Τρέι Μπελ-Χάινς (Κράιλσχαϊμ), Άντονι Μπένετ, Κεμ Μπιρτς (Ράπτορς), Οσέι Μπρίσετ (Πέισερς), Ντίλον Μπρουκς (Γκρίζλις), Μπράντον Κλαρκ (Γκρίζλις), Άαρον Ντούρνεκαμπ (Τενερίφη), Λούτζεντ Ντορτ (Θάντερ), Μέλβιν Ετζίμ (Μπούντουτσνοστ), Κόρι Τζόζεφ (Πίστονς), Τρέι Λάιλς (Σπερς), Μάικαλ Μούλντερ (Ουόριορς), Άντριου Νίκολσον (Φουτζιάν), Άντριου Νέμπχαρτ (Γκονζάγκα), Κέλι Όλινικ (Ρόκετς), Ντουάιτ Πάουελ (Μάβερικς), Τρίσταν Τόμπσον (Σέλτικς) και Άντριου Ουίγκινς (Ουόριορς).

Από τους 21 αυτούς παίχτες μόνο οι 12 θα συνεχίσουν και θα εκπροσωπήσουν την χώρα τους στο Προολυμπιακό τουρνουά της Βιτόρια.