Η Εθνική ομάδα της Τσεχίας ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης (9/6) την αποστολή της για την προετοιμασία της εν όψει του Προολυμπιακού τουρνουά του Καναδά, όπου θα συμμετάσχει στο διασταυρωμένο με την Ελλάδα 2ο όμιλο -μαζί με τις Ουρουγουάη και Τουρκία.

Τα 2 μεγάλα αστέρια του εγχώριου μπάσκετ, ο Jan Vesely της Fenerbahce και ο Tomas Satoranksy των Chicago Bulls είναι τα κυριότερα ονόματα του ρόστερ, που θα ξεκινήσει σε λίγες ώρες την προετοιμασία του για το prequel των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, με στόχο φυσικά την ένταξή του σε αυτούς!

Αν η εθνική και αυτή της Τσεχίας διασταυρωθούν στα ημιτελικά του θεσμού, θα είναι το δεύτερο μεταξύ τους ζευγάρωμα έπειτα από την πρόκριση των τελευταίων παρά την ήττα τους με 77-84 κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου του 2019.

Αναλυτικά η αποστολή της Τσεχίας:

Tomas Satoransky, Jan Vesely, Patrik Auda, Richard Balint, Ondrej Balvin, Jaromic Bohacik, David Bohm, Ondrej Hanzlik, Vojtech Hruban, Lubos Kovar, Lukas Palyza, Martin Peterka, Patrick Samoura, Blake Schilb, Ondrej Sehnal, Jakub Sirina, Tomas Vyoral, Jan Zidek