Η Τσεχία ήταν τελικά η χώρα που ξεκίνησε με νίκη στον πρώτο αγώνα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, αφού επικράτησε εν τέλει δύσκολα του Ιράν με 84-78 στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Η ομάδα που απέκλεισε την εθνική μας ομάδα στον τελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά της Βικτώρια στις αρχές του Ιουλίου κατάφερε να προηγηθεί μέχρι και με 22 πόντους στα μέσα της τρίτης περιόδου αλλά και με 20 στις απαρχές της τέταρτης, ωστόσο είδε τη χώρα της Ασίας να μην τα παρατάει και με ένα εκπληκτικό σερί της τάξης του 39-11 να ρίχνει τη διαφορά στο καλάθι λίγα λεπτά πριν τη λήξη!

Ωστόσο, κάπου εκεί ξέμειναν από δυνάμεις και δεν κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν μια εκκωφαντική ανατροπή, με το έργο τους πλέον για πρόκριση να φαντάζει αδύνατο, αφού θα αντιμετωπίσουν τις ΗΠΑ και Γαλλία για μια θέση στην οκτάδα.
Από την άλλη μεριά, η παραλίγο αυτοκτονία των Τσέχων ενδέχεται να έχει καταστροφικές συνέπειες, αφού το +5 ενδέχεται να γίνει ένα αισθητό μείον κόντρα σε ΗΠΑ και Γαλλία και να μη μπορέσει έτσι να βρεθεί στα προημιτελικά έστω ως μια εκ των δύο καλύτερων τρίτων.

Ο Auda, που είχε διαλύσει και την Ελλάδα στον Καναδά, ήταν ο κορυφαίος των νικητών με 16 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ σημαντική all around εμφάνιση υλοποίησαν και οι Schilb και Vesely, που τελείωσαν τον αγώνα με 14 πόντους, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 11 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ αντίστοιχα.

Παράλληλα, ο κορυφαίος παίκτης και αρχηγός της Ολυμπιακής αποστολής των Τσέχων, Tomas Satoransky, άγγιξε το triple double με 6 πόντους, 8 ριμπάουντ και 8 τελικές πάσες.

Από την άλλη μεριά, ο Yakhchalibe ήταν ο πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού με 23 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ οι Jamshidi και Haddadi πρόσθεσαν από 16 και 15 πόντους, αλλά και 12 ασίστ αθροιστικά.

 

 

 

Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία της αναμέτρησης ΕΔΩ.