Στον πιο συναρπαστικό μέχρι στιγμής αγώνα της διοργάνωσης, η Ρωσία κέρδισε τη Βραζιλία με 75-74, χάρη σε ένα τρελό τρίποντο του Φριτζόν στα τελευταία δευτερόλεπτα. Η αναμέτρηση είχε τον χαρακτήρα του ντέρμπι και οι δύο ομάδες που μετρούσαν από δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες το επιβεβαίωσαν προσφέροντας ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Από τη Βραζιλία διακρίθηκαν οι Μπαρμπόσα και Τέιλορ, ενώ από την άλλη οι Κιριλένκο, Μοζγκόφ και Σβεντ.

Οι Βραζιλιάνοι ξεκίνησαν τον αγώνα δείχνοντας ότι δεν θα είναι εύκολη λεία, παρά το ότι ο Μπλατ επέλεξε να επικεντρώσει την άμυνα του στο μαρκάρισμα των δυνατών σέντερ τους. το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τους Νοτιοαμερικάνους να προηγούνται με 20-15 εκμεταλλευόμενοι την επιθετική ξηρασία του Κιριλένκο, ο οποίος έμεινε άποντος σε εκείνο το διάστημα.

Η συνέχεια όμως περιελάμβανε την αφύπνιση του “AK-47“, ο οποίος με 14 πόντους στη δεύτερη περίοδο ήταν ο πρωταγωνιστής της Ρωσίας. Παρόλ’αυτά οι Βραζιλιάνοι έμεναν κοντά στο σκορ, όμως ένα σερί 7-0 των Ρώσων στα τελευταία τρία λεπτά πριν την ανάπαυλα, δαμόρφωσε το 40-32 του ημιχρόνου.

Οι παίκτες του Μανιάνο έδειξαν μαχητικό πνέυμα στο δεύτερο μέρος με πρωταγωνιστές του Τέιλορ και Μπαρμπόσα, καθώς παρά το ότι βρέθηκαν δύο φορές πίσω με 11 πόντους, κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 63-63 στο τελευταίο πεντάλεπτο, ενώ σχεδόν δύο λεπτά μετά πέρασαν μπροστά με 66-65 με δύο βολές του Νενέ, βάζοντας φωτιά στο παιχνίδι!

Οι Μπαρμπόσα και Τέιλορ συνέχισαν να… χορεύουν σάμπα την άμυνα της Ρωσίας και ανέβασαν ακόμα περισσότερο τη διαφορά (70-65), δύο λεπτά πριν το τέλος.

Η διαφορά συνέχισε να κυμαίνεται μεταξύ τριών και πέντε πόντων πάντα υπέρ των Βραζιλιάνων, μέχρι τη στιγμή που ο Σβεντ πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο 26” πριν το φινάλε, ισοφαρίζοντας σε 72-72!

Η μπάλα στα τελευταία δευτερόλεπτα πήγε στον Χουέρτας και εκείνος δικαίωσε τις προσδοκίες δίνοντας προβάδισμα στη Βραζιλία με 74-72 με δύσκολο λέι απ. Οι Ρώσοι είχαν έξι δευτερόλεπτα για να ανατρέψουν την κατάσταση και τα κατάφεραν με ένα απίστευτο τρίποντο του Φριτζόν από τη γωνία, αφήνοντας… ξερούς τους Βραζιλιάνους

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 32-40, 53-59, 74-75.
ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Μασάδο 1, Τέιλορ 12, Γκαρσία 5 (1), Χουέρτας 8, Μπαρμπόσα 16 (2), Βαρεζάο 4, Τζιοβανόνι 4 (1), Νενέ 8, Σόουζα 8 (2), Σπλίτερ 8.
ΡΩΣΙΑ: Σβεντ 17 (2), Μοζγκόφ 18, Φριτζόν 6 (1), Καούν 3, Βορόνοφ, Χριάπα 7 (1), Μόνια 3 (1), Χβοστόβ, Πονκρασόφ 2, Κιριλένκο 19 (1).