Μπορεί η Εθνική ομάδα της Σλοβενίας να κατάφερε να πάρει μια τεράστια πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο -αποκλείοντας την οικοδέσποινα Λιθουανία στο Προολυμπιακό τουρνουά του Κάουνας– αλλά δε θα έχει για ακόμα μια φορά στη σύνθεσή της τον κορυφαίο παίκτη της σύγχρονης ιστορίας της, τον Goran Dragic.

Ο PG των Miami Heat μίλησε για την απόφασή του να μην ενισχύει την προσπάθεια της πατρίδας του από το EuroBasket του 2017 -όταν και αναδείχθηκε MVP της διοργάνωσης-, αφού οι έντονοι πόνοι που αισθάνεται στην περιοχή του γονάτου του δεν τον αφήνουν σε ησυχία.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Στο μυαλό μου, δεν άφησα την παραμικρή πιθανότητα να πάω στο Τόκιο. Ήδη από το 2017, είχα πει ότι η εθνική ομάδα τελείωσε για μένα. Τα μίντια έγραψαν περισσότερο και εγείραν αμφιβολίες γι αυτό, παρά εγώ ο ίδιος.
Έλεγαν διαρκώς πως ίσως επιστρέψω κάποια στιγμή, αλλά αλήθεια δεν το σκέφτομαι.

Πήρα την απόφασή μου πριν από τέσσερα χρόνια. Έγιναν αρκετές προσπάθειες για να αλλάξω γνώμη, ειδικά από τον αδελφό μου, Zoran, και τους συμπαίκτες μου στην Σλοβενία. Έμεινα όμως σταθερός σε αυτό που είχα αποφασίσει. Την ίδια ώρα, τα παιδιά κέρδισαν από μόνα τους, επάξια, την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, δεν θα ήταν σωστό από μέρους μου να πάρω τη θέση κάποιου άλλου.
Θέλω πολύ να πετύχουν τα παιδιά, θα είμαι ο Νο1 υποστηρικτής τους.

Για όλους όσοι αναρωτιούνται, θα ήθελα να προσπαθήσουν να παίξουν για δώδεκα σερί μήνες, χωρίς διάλειμμα και να υποστούν όλα αυτά τα προβλήματα που έχω, με τα γόνατά μου.
Βασικά, δεν έχω πλέον χόνδρο στο γόνατό μου, πονάω κάθε μέρα, όταν ξυπνάω.

Γι’ αυτό αποφάσισα να αποσυρθώ από την εθνική ομάδα, γιατί το σώμα μου δεν μπορεί να αντέξει πλέον τόση καταπόνηση».