Mπορεί να μην υπάρχει άμεση συσχέτιση των δύο παρά μόνο στην άτυπη τοπική κόντρα του Τέξας ανάμεσα σε Spurs και Mavericks, αλλά ο Gregg Popovich δε δίστασε να εκθειάσει το τρομακτικό μπασκετικό ποιόν του Luka Doncic, που πριν από λίγες ημέρες είχε οδηγήσει την εθνική ομάδα της Σλοβενίας στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο σπουδαίος τεχνικός του San Antonio ανέφερε τόσο τα τρομερά χαρακτηριστικά του πρώην παίκτη της Real Madrid, όσο και τον τρόπο που (θα έπρεπε) να ενισχυθεί στο συγκρότημα της πατρίδας του.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Είναι ένας θεαματικός παίκτης, όπως όλοι γνωρίζουμε. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, και τονίζω, στον κόσμο.
Εμφανίστηκε νωρίς στην Ευρώπη και σίγουρα έμαθε γρήγορα και το NBA. Είναι διασκεδαστικό να τον παρακολουθεί κανείς.

Οι ικανότητές του, η ανταγωνιστικότητά του, το μέγεθός του, το έμφυτο μπασκετικό του IQ είναι τόσο εντυπωσιακό.

Βάλτε απλά 4 εργατικούς παίκτες γύρω του, και θα έχετε μια ομαδάρα.

Είναι επίσης επιθετικοί, εκτελούν καλά, το προπονητικό προσωπικό είναι πολύ αφοσιωμένο, όλοι θέλουν να κερδίσουν και κανείς δεν θέλει να κερδίσει περισσότερο από τον Luka.

Είμαι σίγουρος ότι είναι πολύ χαρούμενος αυτή τη στιγμή και θα συνεχίσει να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο χωρίς αμφιβολία».

 

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως ο τεχνικός των ΗΠΑ θα οδηγήσει την πατρίδα του στον πρώτο όμιλο της Ολυμπιάδας κόντρα σε Γαλλία, Ιράν και Τσεχία, ενώ ο Doncic τη Σλοβενία στον τρίτο όμιλο κόντρα σε Αργεντινή, Ισπανία και την οικοδέσποινα Ιαπωνία.