Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο, με την συμμετοχή του στον πρώτο αγώνα της Ισπανίας στο τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, απέναντι στην Κροατία (8/8, 1:00), θα καταγράψει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ και θα γίνει μόλις ο πέμπτος παίκτης με συμμετοχή σε 5 ολυμπιακά τουρνουά.

Ο Ισπανός διεθνής, που συμμετείχε για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες το 2000 στο Σίδνεϋ, θα γίνει μέλος ενός πολύ κλειστού κλαμπ στο οποίο έχουν μπει μόλις 4 άτομα. Ο λόγος για τους Τέο Κρουζ (Πουέρτο Ρίκο), Όσκαρ Σμιντ (Βραζιλία), Άντριου Γκέιζ (Αυστραλία) και τη μοναδική γυναίκα της παρέας, Τερέζα Έντουαρντς (ΗΠΑ).

Ο «La Bomba» δήλωσε γι’ αυτό:

«Ποτέ δεν θα περίμενα να παίξω σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά τώρα μπορώ να πω ότι το έχω πετύχει. Εκείνο το καλοκαίρι, που κατακτήσαμε το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων, μας έδωσε το πάτημα. Από τότε έχουμε διανύσει πολύ δρόμο, αλλά είμαι πολύ ενθουσιασμένος».

Παράλληλα ο Ναβάρο είναι πολύ κοντά στο να σπάσει άλλο ένα ρεκόρ, καθώς έχει 230 συμμετοχές με την Ισπανία, απειλώντας το ρεκόρ του Σαν Επιφάνιο, ο οποίος έχει 239 συμμετοχές.

Τέλος να τονίσουμε ότι με την παρουσία τους στο Ρίο, 4 παίκτες της Ισπανίας φτάνουν τις 4 συμμετοχές και αυτοί είναι οι Πάου Γκασόλ, Ρούντι Φερνάντεθ, Φελίπε Ρέγες και Χοσέ Μανουέλ Καλντερόν.