Η Team USA αποτελεί και φέτος το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, του τρίτου συνεχόμενου μετά τους Ολυμπιακούς του Πεκίνο και του Λονδίνου.

Η κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Ρίο, εκτός από την χαρά που θα δώσει σε όλους του παίκτες, θα είναι ακόμη πιο ξεχωριστή  για 2 συγκεκριμένους μπασκετμπολίστες. Ο λόγος για τους Κάιρι Ίρβινγκ και Κλέι Τόμσον, οι οποίοι σε περίπτωση που περάσουν το χρυσό στο στήθος τους, θα μπουν σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ στο οποίο μέχρι τώρα συμπεριλαμβάνονται  οι Τάισον Τσάντλερ, Αντρέ Ιγκουοντάλα, Κέβιν Λαβ, Αλόνζον Μούρνινγκ, Σακίλ Ο’Νιλ, Στιβ Σμιθ και Ντέιβιντ Ρόμπινσον.

Αυτοί οι παίκτες έχουν μπει σε αυτό το κλαμπ γιατί έχουν καταφέρει να κατακτήσουν τουλάχιστον ένα πρωτάθλημα στο ΝΒΑ και πρώτη θέση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και Ολυμπιακούς Αγώνες. Έτσι ο πλεϊμέικερ των Κλίβελαντ Καβαλίερς και ο γκαρντ/φόργουορντ των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς βρίσκονται  μόνο ένα βήμα μακριά από το να τα καταφέρουν.

Εκτός όμως από αυτούς του 2 παίκτες, άλλος ένας μπασκετμπολίστας που βρίσκεται τώρα στο Ρίο κυνηγάει μια θέση στο κλαμπ και αυτός δεν είναι άλλος από τον Πάου Γκασόλ, για τον οποίο αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι, όπως όλα δείχνουν, οι τελευταίοι του.

Μένουν  περίπου 20 μέρες λοιπόν για να μάθουμε ποιος ή ποιοι τελικά θα μπουν στο κλειστό κλαμπ των «νικητών».