Μπορεί να έχει συμπληρώσει μόλις 28 χρόνια ζωής, με τα επτά εξ αυτών στην ανδρική ομάδα της Εθνικής Σερβίας, αλλά θεωρεί πως έχει ήδη έρθει για τον ίδιο το «πλήρωμα του χρόνου». Ο Στέφαν Μάρκοβιτς, ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τους «Αετούς», αποχωρώντας με σπουδαίες διακρίσεις στο ενεργητικό του και επιθυμώντας να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένειά του, όπως ο ίδιος δήλωσε.

«Μέχρι προ ολίγων ημερών μού έλειπε ένα ολυμπιακό μετάλλιο. Τώρα πλέον το έχω. Έχω αγωνιστεί σε τρεις μεγάλους τελικούς με την εθνική, Ευρωμπάσκετ, Μουντομπάσκετ και Ολυμπιακών Αγώνων. Νιώθω τιμή και περηφάνια που ήμουν μέλος της εθνικής ομάδας», είπε ο έμπειρος γκαρντ, ο οποίος από την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη, φορώντας την φανέλα της Ζενίτ.

Ο Μάρκοβιτς ολοκλήρωσε την καριέρα του στην Εθνική ομάδα, έχοντας στους Ολυμπιακούς Αγώνες 6.2 πόντους, 2.5 ριμπάουντ και 3.2 ασίστ κατά μέσο όρο, συμβάλλοντας σε σημαντικό βαθμό, στην κατάκτηση του δεύτερου αργυρού μεταλλίου, στα τελευταία τρία χρόνια για το σύνολο του Σάσα Τζόρτζεβιτς.