Η Εθνική Ισπανίας κατάφερε να μπει στη «ζώνη των μεταλλίων», έστω κι από την νίκη στο μικρό τελικό επί της Αυστραλίας και αυτός ήταν ο απόλυτος σκοπός της, όπως τόνισαν οι παίκτες της στις δηλώσεις τους. Άπαντες, έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν πόσο σημαντικό ήταν για ολόκληρη την ομάδα αυτό το χάλκινο μετάλλιο, θεωρώντας πως θα ήταν μεγάλο «σοκ» η μη άνοδος στο βάθρο.

«Ο αγώνας με την Αυστραλία ήταν “κλειδί”, γιατί δε βρισκόταν στα πλάνα μας να γυρίσουμε χωρίς μετάλλιο», είπε αρχικά ο Σέρχιο Ροντρίγκες, ο οποίος σκόραρε τις κρίσιμες βολές που έδωσαν την νίκη στους Ίβηρες, λέγοντας πως «σκεφτόμουν πως ήμουν στη Μαδρίτη και σούταρα βολές στην προπόνηση».

Αναφορικά με τους διαιτητές της αναμέτρησης, ο παίκτης των Φιλαδέλφεια 76ερς θεωρεί ότι «άφησαν αρκετές επαφές χωρίς να σφυριχτούν. Κάπως έτσι, άρχισαν και οι αντίπαλοί μας βα βρίσκουν ρυθμό, πλησιάζοντας και ελέγχοντας τον αγώνα».

Όπως και ο Ροντρίγκες, ο Σέρχιο Γιουλ δεν μπόρεσε να κρύψει την ευτυχία του, για το γεγονός ότι «είχα το προνόμιο να βρίσκομαι σε αυτή τη γενιά της δεκαετίας του ’80, τα κερδίσαμε όλα». Ο ίδιος, όμως, έδωσε το «σύνθημα» για την επόμενη γενιά, επισημαίνοντας πως «η σκυτάλη περνά σε παίκτες όπως ο Ρούμπιο, ο Ερνανγκόμεθ και ο Κλαβέρ, που θα αγωνιστούν στα επόμενα πρωταθλήματα», με τη δήλωση αυτή να είναι ίσως «προπομπός» αποχώρησης για μερικούς παίκτες της «Φούρια Ρόχα».

Ο νεότερος Ρίκι Ρούμπιο, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην «οικογένεια», όπως αποκάλεσε την Εθνική Ισπανίας, συμπληρώνοντας ως εξής: «Υποφέρουμε μαζί και πανηγυρίζουμε μαζί. Αρκετοί άνθρωποι μας στήριξαν τις προηγούμενες μέρες και άξιζε να κερδίσουμε, τόσο για εμάς όσο και για αυτούς ένα μετάλλιο. Φαινόταν εύκολο, αλλά γρήγορα καταλάβαμε πως δεν ήταν έτσι. Αυτή η γενιά, μάλλον άξιζε κάτι καλύτερο από ένα μετάλλιο».