Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν εντυπωσιακή, καθιστώντας το Ρίο ως πόλη της σπουδαιότερης διοργάνωσης του πλανήτη μέχρι τις 21 Αυγούστου, αλλά πολλά προβλήματα που «μαστίζουν» την πόλη, όπως αυτό της εγκληματικότητας, δεν έχουν μειωθεί. Λίγες ώρες μετά τη μεγάλη γιορτή μάλιστα, ένας ποδηλάτης θα βρισκόταν νεκρός έξω από το θρυλικό «Μαρακανά».

Ο άτυχος άνδρας, αγνώστων προς το παρόν στοιχείων, πυροβολήθηκε και βρέθηκε στο έδαφος, με την τελετή έναρξης να έχει παρέλθει και αυτούς που είχαν τις χειρότερες των προθέσεων εναντίον του, να μη διστάζουν να προβούν στην αποτρόπαιη αυτή πράξη. Εκτός του ποδηλάτη, γνωστοί δεν έχουν γίνει οι λόγοι της δολοφονίας του, όπως και οι δράστες της επίθεσης. Το δεδομένο, είναι πως πρόκειται για ακόμη μία τέτοιου είδους ενέργεια, μετά την προσπάθεια αφοπλισμού του Ρώσου υποπροξένου, η οποία ωστόσο κατέληξε στο θάνατο μέλους μίας συμμορίας, εν μέσω της λαμπαδηδρομίας.

nekros-rio-enarxi

Περίπου 12 αστυνομικοί, διαπίστωσαν ουσιαστικά το θάνατο του ποδηλάτη, ο οποίος αποτελεί ακόμη ένα «θύμα» σε περίοδο Ολυμπιακών Αγώνων. Δεν είναι τυχαία, άλλωστε, η κακή φήμη του Ρίο για την ασφάλεια που παρέχει ως πόλη, καθώς την τελευταία χρονιά υπήρξαν 35 δολοφονίες, για κάθε 100.000 άτομα.

nekros-rio-enarxi-3