Τα «πυρά» του εναντίον των διαιτητών της αναμέτρησης του χάλκινου μεταλλίου με την Ισπανία, «εκτόξευσε» ο Άντριου Μπόγκουτ. Ο σέντερ της Εθνικής Αυστραλίας, που στο μεταξύ είχε αποβληθεί με πέμπτο φάουλ από το 23ο λεπτό του αγώνα, τόνισε πως η εν λόγω τριάδα στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων, στεκόμενος κυρίως στην φάση, όπου δόθηκε σφύριγμα για φάουλ του Μιλς στον Ροντρίγκες, το οποίο έφερε τις βολές της νίκης της «Φούρια Ρόχα».

«Ασφαλώς και είμαστε απογοητευμένοι. Σε πολλές στιγμές, νιώθαμε πως παίζαμε… με λιγότερους παίκτες στο παρκέ», ανέφερε αρχικά ο «αστέρας» των Ντάλας Μάβερικς, με σαφέστατες αιχμές προς τους διαιτητές, για να συνεχίσει ως εξής: «Φαινόταν σαν να παίζουμε διαφορετικό άθλημα. Στην περίπτωσή μου οι διαιτητές αντιδρούσαν, λες και είχε μπει μέσα που ο Σούπερμαν. Προσπαθήσαμε να καταλάβουμε τι συνέβαινε, αλλά τα δύο τελευταία φάουλ ήταν πολύ σκληρά για εμάς».

Ο Μπόγκουτ, είπε επίσης πως «δε θέλουμε να βρούμε δικαιολογίες. Οι Ισπανοί έκαναν ένα εξαιρετικό παιχνίδι, αλλά υπήρχαν αρκετά αμφισβητούμενα σφυρίγματα και σε αυτό το επίπεδο, δεν περιμένεις τέτοια αντιμετώπιση. Στην τελευταία φάση ο Πάτι Μιλς κάνει ό,τι μπορεί για να βγει από τη μέση και είδατε μάλιστα, την αντίδραση του πάγκου μας».