Ο Βλάντε Ντίβατς εκτός από μία σπουδαία μπασκετική προσωπικότητα είναι και εκπρόσωπος του αθλητισμού της Σερβίας, καθώς κατέχει τη θέση του προέδρου της Ολυμπιακή Επιτροπής.

Κάνοντας τον απολογισμό των Ολυμπιακών Αγώνων για την χώρα του είπε:

«Πετύχαμε μία τεράστια επιτυχία. Μία ιστορική συγκομιδή οκτώ μεταλλίων που αποδεικνύει πως είμαστε ένα αθλητικό έθνος. Είναι καλό να αναλύουμε τα αποτελέσματα μετά το τέλος των αγώνων κι όχι την πρώτη εβδομάδα. Ευχαριστώ όλους τους αθλητές γα τη συνεργασία και την προσπάθεια, εκπροσώπησαν τη χώρα τους με τον καλύτερο τρόπο είτε κέρδισαν μετάλλιο είτε όχι. Αποτελούν την περηφάνια της πατρίδας μας».

Η Σερβία διέπρεψε στα ομαδικά αθλήματα, κατακτώντας 4 μετάλλια, με τον αντιπρόεδρο των Κινγκς να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις ομάδες μπάσκετ, γυναικών και αντρών.

«Συγχαρητήρια στην ομάδα μπάσκετ που και πάλι ύψωσε τη σημαία της χώρας μας κι όπως στη Σεούλ κατακτήσαμε δύο μετάλλιο. Δεν ήταν όμως μόνο οι μπασκετμπολίστες μας. Το Πόλο έκανε και πάλι πετυχημένη πορεία όπως και το βόλεϊ. Είμαστε η μόνη χώρα μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες που κέρδισε τέσσερα μετάλλια (χρυσό Πόλο Ανδρών, ασημένιο μπάσκετ Ανδρών, ασημένιο Βόλεϊ γυναικών, χάλκινο γυναικείο μπάσκετ) σε ομαδικά σπορ».