Ο Λουίς Σκόλα μετά την νικηφόρα πρεμιέρα εναντίον της Νιγηρίας έκανε δηλώσεις όχι μόνο για το παιχνίδι αλλά και για την συμπεριφορά των Βραζιλιάνων και Αργεντίνων φιλάθλων που βρίσκονται στις εξέδρες όταν παίζουν οι δύο Εθνικές ομάδες.

Ο αρχηγός της Αργεντινής κάνει ένα «βήμα» σημαντικό, υπέρ της άμιλλας και του πνεύματος που αρμόζει στους Ολυμπιακούς Αγώνες και προτρέπει να σταματήσουν ορισμένες  συμπεριφορές αποδοκιμασιών, οι οποίες όπως σημειώνει, δεν έχουν νόημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του φόργουορντ των Νετς: «Παίζουμε με πολύ κόσμο, αλλά σε έναν αγώνα μεταξύ Αργεντινής και Νιγηρίας, μου φαίνεται πως είναι ανόητο ο κόσμος να αποδοκιμάζει τη Βραζιλία. Παράλληλα μου φαίνεται ανόητο που οι Βραζιλιάνοι προσπαθούν να ενθαρρύνουν άλλη ομάδα, όταν η δική τους εθνική δεν παίζει»

Για την κόντρα των δύο χωρών τόνισε: «Δεν έχουν κανένα νόημα τα συνθήματα εναντίον της Βραζιλίας από τους Αργεντίνους και το αντίστροφο. Δε θέλω να χάνει η Βραζιλία, το μόνο που θέλω είναι να χάνει όταν παίζει με την Αργεντινή. Κάθε φορά που έχω έρθει, οι Βραζιλιάνοι μου συμπεριφέρονταν εξαιρετικά και νιώθω άνετα μαζί τους».

Ενώ στην συνέχεια θέτει το ζήτημα στην σωστή του βάση: «Δε ζητάω χάρη από κανέναν, απλά λέω τη γνώμη μου. Θέλω, δηλαδή, ο καθένας απλώς να υποστηρίζει την χώρα του, κάτι που είναι και το πιο λογικό».

Αδιασμφισβήτητα όταν ένας θρύλος του Παγκόσμιου μπάσκετ εκφέρει τέτοιες απόψεις, έχοντας λάβει μέρος σε τόσους αγώνες μεταξύ των δύο των δύο χωρών, λειτουργεί κατασταλτικά σε τέτοιου είδους καταστάσεις, με τον αθλητισμό να αποτελεί ένα συνδετικό κρίκο που θα βοηθήσει στην επίτευξη αλλαγής νοοτροπίας σε συγκεκριμένα ζητήματα.

Δημήτρης Μαχαίρας