Ρεπό είχαν χθες (16/6) οι παίκτες της team USA με τον κάθε παίκτη να διαλέγει πως θα ήθελε να περάσει την ημέρα του, με αρκετούς να προτιμούν να παραμείνουν στο κρουαζιερόπλοιο που τους φιλοξενεί και να ξεκουραστούν, και άλλους να επισκέπτονται περιοχές του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Αυτός που έκανε την διαφορά ήταν ο Καρμέλο Άντονι, ο οποίος όχι μόνο δεν φοβήθηκε, αλλά θέλησε να επισκεφτεί τις φαβέλες του Ρίο, και να παίξει μπάκσετ με τους κατοίκους της. Ο superstar των Νικς έχοντας μεγαλώσει με την οικογένεια του στο στην περιοχή Ρεντ Χουκ το Μπρούκλιν, πριν μετακομίσει στην Δυτική Βαλτιμόρη, σε φωτογραφία που ανέβασε στο instagram ανέφερε πως: «Αυτό που οι περισσότεροι αποκαλούν ανατριχιαστικό και τρομακτικό, εγώ το αποκαλώ άνετο, ζεστό και σαν το σπίτι μου».

"I discovered that what most people call creepy, scary, and spooky, I call comfy, cozy, and home". #ADayAndALifeInTheFavelas #StayMe7o

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης @carmeloanthony στις

Οι φαβέλες είναι τα φτωχότερα κομμάτια του Ρίο, όπου μαστίζονται από καθημερινή βία. Συγκεκριμένα, και κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων σχεδόν 5 άνθρωποι κάθε ημέρα τραυματίζονται από πυροβολισμούς. Ο Άντονι φάνηκε να νιώθει άνετα στην επίσκεψη του, ανεβάζοντας και video μέσω Snapchat, αναφέροντας: «Η αγάπη είναι πραγματική στις φαβέλες». Ο Άντονι ζήτησε από έναν καλλιτέχνη graffiti να τους φτιάξει το πορτραίτο, ενώ έπαιξε και με παιδιά, με όσους τον ακολούθησαν να παρατηρούν ότι δεν φοβήθηκε ούτε για ένα λεπτό.


Melo played a little pick up with some kids in Rio(via Reddit)

Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης Dime Magazine (@dimemagazine) στις