Στην τελευταία του διοργάνωση με την Εθνική ομάδα της Γαλλίας, ο Τόνι Πάρκερ, όπως δήλωσε σε γαλλικό μέσο, θέλει μια θέση στο βάθρο.

Όπως εξήγησε το κίνητρό του για να τελειώσει την καριέρα του με την Εθνική Γαλλίας, με τον σωστό τρόπο, ήταν αρκετό για να τον κάνει να αποχωριστεί το νεογέννητο γιο του:

«Δεν ήταν εύκολο να αφήσω το μωρό μου(ο Πάρκερ έγινε πατέρας για δεύτερη φορά στα τέλη Ιουλίου). Έχω πολύ μεγάλο κίνητρο και θέλω να τελειώσω με στιλ την πορεία μου στην Εθνική, η οποία αποτελεί μέρος του καλοκαιριού μου τα τελευταία 15 με 16 χρόνια. Επένδυσα στα προσόντα αυτής της ομάδας στο Προολυμπιακό Τουρνουά και τώρα είμαστε εδώ και θέλουμε να πάρουμε ένα μετάλλιο. Αν καταφέρουμε να πάρουμε ένα μετάλλιο αυτό θα είναι κάτι μπόνους, όχι μια εμμονή. Θα είμαι περήφανος για ότι καταφέρουμε. Το να κατακτήσουμε το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Γαλλίας σε Eurobasket, ήταν ένα όνειρο, και το καταφέραμε το 2013. Ξεκινήσαμε από πολύ χαμηλά και προσπαθήσαμε να φτάσουμε αυτή την ομάδα στο υψηλότερο επίπεδο».

Ωστόσο, η Γαλλία ηττήθηκε στα τρία τελευταία φιλικά πριν του Ολυμπιακούς, αγώνες στους οποίους ο Πάρκερ έλειπε και ίσως αυτό αποτελεί ένα θέμα: «Είναι πάντα λίγο ανησυχητικό, είναι η αλήθεια, αλλά εκείνοι ήταν οι αγώνες προθέρμανσης. Το σημαντικό είναι να είσαι έτοιμος στα προημιτελικά. Εκεί είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι. Πριν από 4 χρόνια στο Λονδίνο, παίξαμε εξαιρετικά στους ομίλους, με 4 νίκες και 1 ήττα, και μετά χάσαμε στον προημιτελικό  από την Ισπανία. Αν χάσεις αυτόν τον αγώνα τελείωσες, ενώ αν νικήσεις έχεις 2 ευκαιρίες για να πάρεις μετάλλιο».

Η Γαλλία ξεκινά τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο Ρίο σήμερα (6/8) στις 20:15 απέναντι στην Αυστραλία. 

Πάτυ Παναγιωτοπούλου