Ο χθεσινός αποκλεισμός της Κροατίας από την Σερβία στέρησε μια μεγάλη ευκαιρία από την «χρβάτσκα» να επανέλθει στην ζώνη των Ολυμπιακών μεταλλίων μετά από το 1992 στην Βαρκελώνη, όταν με μπροστάρη τον Ντράζεν Πέτροβιτς κατέκτησε το ασημένιο.

Ο Ντάριο Σάριτς φανερά απογοητευμένος από την μέτριοτατη εμφάνιση του με 7 πόντους (3/7 δίποντα, 1/4 βολές), 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 3 λάθη, δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλο του και δήλωσε: «Έπαιξα σαν μ…νί. Δεν ξέρω τι μάθημα μπορώ να πάρω από αυτό που έγινε».

Από την πλευρά του ο Άτσο Πέτροβιτς φανερά ενοχλημένος τόνισε: «Στα τελευταία 30” οι διαιτητές πήραν δύο αποφάσεις που καθόρισαν απόλυτα τον νικητή του αγώνα. Ήταν προφανές ότι δεν δόθηκε ένα φάουλ πάνω στον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα κι ένα αντιαθλητικό στον Νίκολα Γιόκιτς. Αυτές οι παραβάσεις σημαίνουν τέσσερις βολές και… νίκη. Θέλω να συγχαρώ τη Σερβία για τη νίκη, αλλά πιστεύω πως θα μπορούσαμε κι εμείς να είμαστε στα ημιτελικά απέναντι στην Αυστραλία».

Ενώ κατέληξε λέγοντας: «Το παιχνίδι κρίθηκε στο ξεκίνημα της γ’ περιόδου, τότε που στα πρώτα πέντε λεπτά δεν είχαμε πλεϊμέικερ στο γήπεδο επειδή ο Ρόκο (Ούκιτς) είχε τρία φάουλ. Όλα τα άλλα είναι ιστορία».