Ο τελικός του Ολυμπιακού τουρνουά ήταν ο τελευταίος αγώνας των ΗΠΑ έχοντας τον Μάικ Σιζέφσκι στο τιμόνι και έτσι ο έμπειρος ομοσπονδιακός τεχνικός μετά τη λήξη της αναμέτρησης σκεφτόμενος τα 10 χρόνια του στην ομάδα μίλησε για την ήττα της Team USA από την Ελλάδα το 2006.

Ο Μάικ Σιζέφσκι, μετά από 10 χρόνια στον πάγκο της Εθνικής των ΗΠΑ αποχωρεί, αφήνοντας τη θέση του στον Γκρεγκ Πόποβιτς.

Μετά τη λήξη του τελικού, που βρήκε τους παίκτες του για τρίτη συνεχόμενη φορά «χρυσούς» Ολυμπιονίκες δήλωσε για τη θητεία του στην εθνική:

«Εγώ και ο Καρμέλο Άντονι βρισκόμαστε σε αυτή την ομάδα μαζί από την αρχή. Μοιραστήκαμε μια συνέντευξη Τύπου το 2006 στην Ιαπωνία, όταν μετά τη μοναδική μας ήττα ανέλαβε την ευθύνη για αυτήν και τόνισε τι έπρεπε να γίνει στο πρόγραμμα μας. Δεν έψαξε για δικαιολογίες. Απέδωσε τα εύσημα στην εθνική ομάδα της Ελλάδας και χτίσαμε πάνω σε αυτήν την ήττα. Είχαμε χαρακτήρα. Μετά από μία ήττα μερικές φορές βρίσκεις το βάθος στο χαρακτήρα κάποιου και έτσι συνέβη με τον Καρμέλο και μετά με την αφοσίωση του ΛεΜπρον και του Κόμπι, αλλά και των άλλων αθλητών, όπως του Κέβιν Ντουράντ. Χτίσαμε έτσι μία σπουδαία μπασκετική κουλτούρα».

Ενώ στην συνέχεια μιλώντας για τους παίκτες του είπε:

«Αυτό που αγαπώ περισσότερο σε αυτούς του τύπους είναι η αφοσίωση τους στην ομάδα. Θα αποτελούν για πάντα το παράδειγμα για τις νέες γενιές. Τώρα όλοι είναι περήφανοι για την ομάδα. Όχι μόνο για το πως παίζουν, αλλά και για το πόσο αλτρουιστές είναι. Είμαι εντυπωσιασμένος. Έμαθα τόσα πόσα πολλά. Με έκαναν καλύτερο προπονητή, ειδικά αυτό το καλοκαίρι. Νιώθω περήφανος για την ευκαιρία που πήρα από τον Τζέρι Κολάντζελο και τώρα αυτή περνάει στον Γκρεγκ Πόποβιτς. Έτσι υπάρχει ο καλύτερος στον κόσμο στην ομάδα τώρα. Αυτό λέει πολλά για το πρόγραμμα που αναπτύξαμε στην εθνική».